Μυρωδιά από τσιγάρο, ψάρι ή κλεισούρα: Οι τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει

Για να εξαφανίσεις κάθε άσχημη μυρωδιά.
Για μάτια ξεκούραστα και φωτεινά: Νέα eye patches καρπούζι με την υπογραφή της Cindy Crawford

Της Μάρως Καρούση 

Η άνοιξη είναι εδώ και μαζί της «κουβαλάει» τα πιο όμορφα αρώματα, αυτά της φρεσκάδας, των λουλουδιών και της ανεμελιάς.

Το θέμα είναι ότι αυτές οι μυρωδιές πρέπει να μεταφερθούν και στους χώρους του σπιτιού μας, κάτι που μπορεί να συμβεί με πολύ απλούς τρόπους.  

Κάθε δωμάτιο μπορεί να μυρίσει ανοιξιάτικα με πολύ εύκολα μέσα όπως φυσικά και ολόκληρος ο χώρος μας. Για να ευωδιάσει το σπίτι μας στο σύνολο, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βράσουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, φέτες από πορτοκάλι, γαρύφαλλο και κανέλλα. 

Με το που πάρει μια αρχική βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε ως έχει και όλο το σπίτι μας θα μυρίσει υπέροχα.  

Στην περίπτωση που θέλεις να μυρίζουν τα συρτάρια σου όμορφα, μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις μέσα σε ένα τούλι αποξηραμένες φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι 

Μυρωδιά από τσιγάρο, ψάρι ή κλεισούρα: Οι τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει

Εάν έχεις μαγειρέψει κάτι σε ψάρι ή οτιδήποτε άλλο με βαριά μυρωδιά, ξαναγυρίζετε στην λύση της φλούδας από εσπεριδοειδή, τοποθετώντας τα απλώς στον νεροχύτη και ανοίγοντας τη βρύση στο ζεστό. Έτσι, θα απελευθερωθούν όλα τα αρώματα πιο εύκολα και θα καλυφθεί οποιαδήποτε μυρωδιά σε ενοχλούσε.  

Στην περίπτωση τώρα που θέλεις να εξαφανίσεις την μυρωδιά από το τσιγάρο που ενδεχομένως υπάρχει στο σπίτι σου, μπορείς, αφού αδειάσεις το τασάκι και το πλύνεις, να ρίξεις λίγη βανίλια σε σκόνη και αμέσως θα η τσιγαρίλα θα εξαφανιστεί. 

Μια άλλη λύση για αυτήν την περίπτωση είναι το να κόψεις ένα μήλο σε φέτες, να πάρεις μερικά ξυλάκια κανέλλας και να τα βράσεις. Αφού περάσουν λίγα λεπτά και η μυρωδιά ξεκινήσει να διαχέεται στον χώρο, βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε όποιον χώρο θέλουμε να εξαφανίσουμε την άσχημη μυρωδιά από το τσιγάρο. 

Μυρωδιά από τσιγάρο, ψάρι ή κλεισούρα: Οι τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει

Φυσικά, μια από τις καλύτερες λύσεις που μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά με όλα τα παραπάνω, είναι το να αγοράσεις ένα μπουκέτο με πανέμορφα λουλούδια, ώστε να καλωσορίσεις την άνοιξη στοπ σπίτι σου με τον καλύτερο τρόπο.  

Και με άρωμα και με χρώμα!