Vegan Fashion Week: Η μόδα γυρίζει σελίδα

Το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι ανήκουν στο παρελθόν.
Vegan Fashion Week: Η μόδα γυρίζει σελίδα

Της Μάρως Καρούση

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις φαντασμαγορικές επιδείξεις μόδας στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και το Μιλάνο, αλλά όπως πάντα ο χώρος της υψηλής ραπτικής κάνει ραγδαία βήματα προόδου και είναι λίγο πιο μπροστά από την εποχή που διανύουμε.

Έτσι αυτό τον Φεβρουάριο στο πάντα λαμπερό Los Angeles, θα πραγματοποιηθεί το πιο ανατρεπτικό και παράξενο catwalk που έχουμε δει ποτέ και αυτό θα είναι η πρώτη Vegan Fashion Week με την επιλογή του συγκεκριμένου μέρους να είναι η ιδανική για αυτή την εκδήλωση.

Το αγαπημένο L.A. έγινε πολύ πρόσφατα η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής που απαγόρευσε τη χρήση αληθινής γούνας, με το τετραήμερο vegan show, να αποσκοπεί στην ολοκληρωτική και οριστική απαγόρευση της εκμετάλλευσης των ζώων για την βιομηχανία της μόδας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on

Στόχος είναι να σταματήσει λοιπόν όλη αυτή η κερδοσκοπία εις βάρος των ζώων και της αληθινής γούνας στα ρούχα, και φυσικά να ενταχθεί το κοινό της μόδας σε μια νοοτροπία που προάγει τα ηθικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Επιπρόσθετα, να γίνει αντιληπτό σε όλον τον κόσμο πως ρούχα με συνθετική γούνα, μπορούν να είναι εξίσου όμορφα και να θεωρούνται haute couture και αξίζει να στρέψουμε το βλέμμα μας σε αυτή την πλευρά της μόδας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on

Αυτό ακριβώς προήγαγε και η Emmanuelle Rienda, η ιδρύτρια της συγκεκριμένης Fashion Week και ενεργή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, τονίζοντας:

«Θέλω να ενεργοποιήσω συζητήσεις εντός και εκτός του χώρου της μόδας, που θα θέτουν στο επίκεντρο το σεβασμό στα ζώα, όπως ακριβώς σεβόμαστε και την ανθρώπινη ζωή.

Ένας από τους στόχους της ζωής μου είναι να καθιερωθεί η συγκεκριμένη εβδομάδα μόδας στο μέλλον, στο εύρος που έχουν καθιερωθεί οι υπόλοιπες ανά τον κόσμο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on

Hashtag Future of Fashion λοιπόν και γυρίζουμε σελίδα στο χώρο της μόδας!