Θέλει τρόπο! Ζέστανε το σπίτι σου χωρίς χρήμα και κόπο

5 απλοί τρόποι χωρίς την υποψία πετρελαίου.
Θέλει τρόπο! Ζέστανε το σπίτι σου χωρίς χρήμα και κόπο

Της Μάρως Καρούση

Μπορεί μέχρι τις τελευταίες μέρες να μην είχαμε δει τα ξεκάθαρα δείγματα ότι διανύουμε την χειμερινή περίοδο, όμως η εβδομάδα που μας πέρασε, το έκανε κάτι παραπάνω από ολοφάνερο, με το χιόνι, την παγωνιά και τις βροχές να είναι εδώ και εμείς να ψάχνουμε τρόπους να ζεσταθούμε.

Επειδή βέβαια το κομμάτι πετρέλαιο είναι μια κατηγορία μόνο του και δεν θα εστιάσουμε προφανώς εκεί, θα δούμε εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί να ζεσταθεί το σπίτι μας, κάποιους αρκετά προφανείς όπως λόγου χάρη το τζάκι, είτε πιο ψαγμένους όπως αυτό με τον φούρνο, ναι ναι θα σας τα εξηγήσουμε όλα.

#1 Τζάκι

Όσοι λοιπόν ανήκουν στους τυχερούς που έχουν τζάκι, αυτό λύνει αυτόματα πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Πέρα από το προφανές και απαραίτητο κομμάτι της ζέστης που προσφέρει, αποτελεί και την πιο cosy γωνία του σπιτιού αλλά και mini φούρνο για κανένα κάστανο ή πατατούλες στο αλουμινόχαρτο έτσι;

Για extra ζέστη, όση ώρα βρίσκεστε γύρω από το τζάκι μην βάλετε μπροστά την σίτα, ώστε να μπορεί να διαχέεται η θερμότητα σε όλο το χώρο.

Θέλει τρόπο! Ζέστανε το σπίτι σου χωρίς χρήμα και κόπο

#2 Κουρτίνες

Στη διάρκεια της ημέρας σίγουρα θα βγάλει κάποια στιγμή ήλιο. Εκείνη την ώρα άνοιξε τις κουρτίνες ώστε να μπει φως και θερμότητα στο σπίτι και να σπάσει η υγρασία, όπως και όταν φύγει ο ήλιος κλείστε τις, για να «εγκλωβίσετε» όλο το φως μέσα στο σπίτι.

Θέλει τρόπο! Ζέστανε το σπίτι σου χωρίς χρήμα και κόπο

#3 Φούρνος

Όταν τελειώσετε με το φαγητό σας και πάτε να κλείσετε το καπάκι του φούρνου μην το κάνετε. Ο φούρνος έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως αερόθερμο, οπότε για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά το τελείωμα του ψησίματος σας, αφήστε το ανοιχτό. Με πάρα πολύ προσοχή φυσικά στο σενάριο που έχετε κατοικίδιο γιατί μπορεί να προβεί πολύ επικίνδυνο.

Θέλει τρόπο! Ζέστανε το σπίτι σου χωρίς χρήμα και κόπο

#4 Μοκέτα – Φλοκάτη

Αρχικά αποτελεί μια κορυφαία τάση για το σπίτι μας, αφού υπάρχει σε πανέμορφα σχέδια και χρώματα και προσδίδει τον πιο χουχουλιάρικο χαρακτήρα που αρμόζει στις χειμωνιάτικες μέρες. Έτσι, η ζέστη που θα υπάρχει μέσα στο σπίτι σας δεν θα έχει κανένα δρόμο διαφυγής.

#5 Κυλινδρικά μαξιλαράκια

Υπάρχουν άπειρα στην αγορά οπότε θα τα βρεις πολύ εύκολα σε διάφορα χρώματα αν δεν θες τις κλασσικές επιλογές του λευκού και μπεζ. Τοποθέτησε τα κάτω από όλες τις πόρτες σου και έτσι, και «φυλακίζεις» την ζέστη μέσα στο σπίτι σου και γλιτώνεις και από τους ενοχλητικούς θορύβους που κάνουν οι πόρτες μόλις χτυπούν από τον αέρα.