Όταν ο έρωτας φεύγει: Γιατί δεν αποφασίζει να χωρίσει ένας άντρας;

Έχεις σκεφτεί ποτέ τους λόγους για τους οποίους οι άντρες δεν δίνουν πρώτοι το τέλος στην σχέση σας;
Όταν ο έρωτας φεύγει: Γιατί δεν αποφασίζει να χωρίσει ένας άντρας;

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άντρες κατά βάση δεν τολμούν να χωρίσουν και να φύγουν από μια μακροχρόνια σχέση; Μάλλον από αυτά που θα ακούσεις δεν θα ευχαριστηθείς και πολύ γιατί τελικά εκείνο το ροζ συννεφάκι που μας δίδαξαν τα παραμύθια… δεν υπάρχει.

Είναι συχνό το φαινόμενο πλέον οι άντρες να μην κάνουν το πρώτο βήμα σε έναν χωρισμό. Mην φανταστείς, όμως, ότι το κάνουν επειδή δεν αντέχουν χωρίς εσένα.

Είσαι έτοιμη να αναθεωρήσεις τους λόγους για τους οποίους ένας άντρας δεν λέει πρώτος το αντίο;

Δεν μπορεί μόνος του

Για έναν άντρα που βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση δεν θα περάσει καν από το μυαλό του να δώσει ένα τέλος που αρμόζει όπως λέει και το γνωστό τραγούδι διότι δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να έχει ένα άτομο να ασχολείται καθημερινά με εκείνον.

Ακόμα και αν η σχέση έχει τελματώσει δεν θα μπει καν στη διαδικασία να σκεφτεί πως θα μείνει μόνος του, κάτι το οποίο οφείλεται στον χαρακτήρα του καθενός ή ακόμα πιο συγκεκριμένα στην αδυναμία που κρύβει μέσα του να φύγει από μια σχέση που δεν τον καλύπτει πια.

Όταν ο έρωτας φεύγει: Γιατί δεν αποφασίζει να χωρίσει ένας άντρας;

Το καινούριο απαιτεί δύναμη

Την έκφραση «κάθε αρχή και δύσκολη» την έχεις ακουστά; Ταιριάζει απόλυτα εδώ, διότι πολλοί άντρες οι οποίοι έχουν «βολευτεί» σε μια κατάσταση αδυνατούν να προχωρήσουν, καθώς μέσα τους κυριαρχεί το συναίσθημα του φόβου που προκαλεί το καινούριο.

Γενικά, η απόφαση του να προχωρήσει κανείς σε κάτι καλύτερο απαιτεί ψυχική δύναμη και ωριμότητα.

Αποφεύγουν τη σύγκρουση

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τελειώσει μια σχέση όταν γνωρίζονται οι οικογένειες μεταξύ τους; Είσαι πραγματικά δέσμιος διότι δεν μπορείς να φτάσεις στο σημείο του χωρισμού αν οι οικογένειες τα πάνε καλά.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σε μια σχέση είναι όταν το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει αν θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας,να γνωρίζονται μεταξύ τους οι συγγενείς. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα κι αν η μεταξύ σας κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, από το αίσθημα της ντροπής και μόνο θα διστάσει να δώσει τέλος…

Αδιαφορία

Το στοιχείο που πρέπει να σε τρομάζει περισσότερο από όλα είναι η απάθεια και η αδιαφορία. Όλα τα συναισθήματα είναι δεκτά και απολύτως φυσιολογικά , όμως σε περίπτωση που απαξιεί γενικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σαν ζευγάρι να σε τρομάζει όχι λίγο, πάρα πολύ!

Αν απλά αφήνει τον καιρό να περνάει ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο χωρίς να εκφράζει κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα όπως θυμό, οργή, εκνευρισμό ή ακόμα και χαρά, το καλύτερα είναι η απόφαση να παρθεί από την άλλη πλευρά.