Έχεις σκεφτεί ποτέ πως κάποιοι μήνες έχουν περισσότερες γεννήσεις και κάποιοι άλλοι πολλοί λιγότερες; Η αλήθεια είναι πως υπάρχει λογική που κάποιες μέρες έχουν πολλοί φίλοι και γνωστοί σου γενέθλια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε βάσει των στοιχείων γεννήσεων του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με τις γεννήσεις που καταγράφηκαν μεταξύ 2001 και 2021 σε Αγγλία και Ουαλία, αποκαλύφθηκαν οι πιο σπάνιες και οι πιο κοινές ημέρες γενεθλίων.

Ο «σταρ» των γεννήσεων φαίνεται πως είναι ο Σεπτέμβριος, ο οποίος κατέχει τις 3 από τις 5 πιο συχνές ημερομηνίες γενεθλίων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιο κοινή ημέρα γέννησης φαίνεται πως είναι η 27η Σεπτεμβρίου, με 1.993 γεννήσεις ανά έτος. Επόμενη πιο συχνή η 24η και η 25η Σεπτεμβρίου, με 1.987 και 1.980 γεννήσεις τη χρονιά αντίστοιχα.

Η πεντάδα συμπληρώνεται με την 1η του Οκτώβρη και την 23η μέρα του Σεπτεμβρίου, με 1.979 γεννήσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συχνότητα των γεννήσεων τον Σεπτέμβριο οφείλεται στο γεγονός πως τα ζευγάρια συνευρίσκονται ερωτικά περισσότερο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Αυτός είναι ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια | Η πιο συνηθισμένη και η πιο σπάνια ημερομηνία γέννησης

Unsplash

Οι πιο σπάνιες ημερομηνίες

Την ίδια ώρα, η ημέρα με τις λιγότερες γεννήσεις είναι η 26η Δεκεμβρίου, με 1.345 γεννήσεις. Ακολουθούν οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με 1.416 και 1.563 γεννήσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν προγραμματίζονται καισαρικές τομές.

Εξίσου χαμηλά σε γεννήσεις βρίσκεται και η ημέρα της Πρωταπριλιάς, με 1.722 καταγεγραμμένες γεννήσεις ετησίως. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γονείς, αν έχουν επιλογή δεν θέλουν τα γενέθλια των παιδιών τους να συμπίπτουν με την ημέρα του ψέματος και της φάρσας.

Σπάνια ημερομηνία γέννησης, τέλος, είναι και η 29η Φεβρουαρίου.