Με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών σου έχεις βρεθεί από τον αέρα στη γη. Ο λόγος για ένα από τα συντομότερα αεροπορικά ταξίδια στον κόσμο (μέχρι πριν λίγα χρόνια κατείχε το ρεκόρ της συντομότερης πτήσης) που σου δίνει την ευκαιρία να πετάς στον ουρανό για, σχεδόν, 5 λεπτά.

Πιο αναλυτικά, αν αθροίσουμε όλο το χρόνο της επιβίβασης, της πτήσεις και της αποβίβασης θα χρειαστείς 20 λεπτά στο σύνολο για να βρεθείς στον προορισμό σου!

Πρόκειται για την πανέμορφη πτήση  που θα σε οδηγήσει κάπου στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Κάσο και την Κάρπαθο, νησιά τα οποία απέχουν μεταξύ τους 19,3 χιλιόμετρα και παρέχουν αεροπορική σύνδεση.

Προσγείωση σε 20 λεπτά: Η πιο σύντομη πτήση στην Ελλάδα που πρέπει να κάνεις μια τουλάχιστον φορά

Το αστραπιαίο αυτό ταξίδι πραγματοποιείται με μικρότερα, σε μέγεθος, αεροπλάνα, καθώς το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αφήνουν από το χέρι τους την κάμερα κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, την οποία δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Όσο για τα αεροπορικά ταξίδια που κατέχουν το τίτλο των συντομότερων του πλανήτη;

Αυτά δεν είναι άλλα από το Caye Chapel στο Caye Caulker στην Καραϊβική, που τα χωρίζουν 2 λεπτά στον αέρα και το Westray στο Papa Westray στη Σκωτία, με μόλις 47 δευτερόλεπτα να τα χωρίζουν μεταξύ τους.