Πρίγκιπας Harry | H συγκλονιστική περιγραφή για το πώς έμαθε ότι η Diana σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την πιο σκληρή μέρα της ζωής του.
Diana ετών 60 | Έτσι θα ήταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αν ζούσε σήμερα
Mario Testino/Vanity Fair, 1997

Τη στιγμή που έμαθε πως η μαμά του, πριγκίπισσα Diana, έφυγε από τη ζωή, περιέγραψε μέσω της αυτοβιογραφίας του «Spare», ο πρίγκιπας Ηarry.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος και αποκαλύπτει το US Weekly, το τραγικό νέο μεταφέρθηκε από τον Κάρολο αρχικά στον πρίγκιπα William και στη συνέχεια στον ίδιο.

Ο πρίγκιπας Harry αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κάθισε στην άκρη του κρεβατιού μου. Ακούμπησε το γόνατό μου. ‘Αγαπητό μου αγόρι, η μαμά είχε ένα ατύχημα’, μου είπε. Θυμάμαι να σκέφτομαι. Ατύχημα… Οk, αλλά είναι καλά, έτσι; Θυμάμαι έντονα να το σκέφτομαι αυτό και περίμενα υπομονετικά μέχρι να μου το επιβεβαιώσει ο πατέρας μου. Και θυμάμαι ότι εκείνος δεν το έκανε».

Ενώ συνέχισε: «Ο πατέρας μου δε με αγκάλιασε. Δεν ήταν πολύ καλός στο να δείχνει τα συναισθήματά του υπό κανονικές συνθήκες, πώς θα μπορούσε κανείς να περιμένει να τα δείξει εν μέσω κρίσης; Ωστόσο, ακούμπησε το χέρι του στο γόνατό μου και μου είπε ‘Όλα θα πάνε καλά’. Αυτό ήταν ήδη πολύ για εκείνον. Πατρικός, ευγενικός και αισιόδοξος. Και τόσο ψεύτικος».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρει πως μέσα του πίστευε πως οι γιατροί θα έκαναν το θαύμα τους και θα γιάτρευαν τη μητέρα τους, η οποία θα επέστρεφε ως το βράδυ στο σπίτι τους.

Συγκλονιστικά περιέγραψε πως όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά ζωντανή, ένιωσε σαν να γύρισε ένας διακόπτης μέσα του: «Ξεκίνησα να παρακαλάω τον πατέρα μου ή τον Θεό -ή και τους δύο: Όχι, όχι, όχι».

Το 1997, όταν η Diana έχασε τη ζωή του, ο πρίγκιπας Harry ήταν 12 χρονών και ο ψυχισμός του ταράχτηκε όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη στιγμή που εκείνος και ο αδερφός του παρακάλεσαν τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Camilla Parker.

Τελικά όμως, θυμάται πως και οι δύο κάποια στιγμή άλλαξαν σκέψη και άρχισαν να παρακαλάνε τον Κάρολο να παντρευτεί, αλλά και πως είδαν με θετική ματιά τον γάμο και τη σκέψη τους.