Όλοι ξέρουμε καλά αυτό το συναίσθημα την πρώτη ημέρα που παίρνουμε το μισθό μας. Νιώθουμε πλούσιοι κι έτοιμοι να κλείσουμε κάθε τρύπα σε οικονομικό επίπεδο, ενώ παράλληλα κάθε μήνα κάνουμε ένα πλάνο με την πεποίθηση ότι αυτήν τη φορά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Όμως, αυτό είναι εξαιρετικά βραχυχρόνιο, αφού μετά από ελάχιστες μέρες ο ρυθμός των υποχρεώσεων μας συνεπαίρνει μελωδικά στο δικό του χορό

Όχι όλους, όμως, στον ίδιο βαθμό, καθώς τα παρακάτω 3 ζώδια δείχνουν πως τα πάνε πολύ καλά με αυτά τα βήματα και επιδεικνύοντας σύνεση, εγκράτεια και πειθαρχία γίνονται εκείνοι οι οδηγοί των εξόδων τους.

Άλλωστε, δεν πρέπει να συγχέεται η αποταμίευση με τη τσιγκουνιά, αν εκείνη γίνεται σωστά και αποβλέπει σε σημαντικούς στόχους.

Ταύρος

Όνειρο των ασφαλιστών, ο Ταύρος αποτελεί έναν σύγχρονο Προμηθέα, κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες να εξασφαλίσει τα μέγιστα για την επόμενη ημέρα, η μέριμνα του οποίου φτάνει μέχρι και τα γηρατειά. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάει να ζει και το τώρα, καθώς το μέλλον είναι πάντα ένα μυστήριο, αλλά το σήμερα ένα δώρο.

Καρκίνος

Μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες του Καρκίνου είναι στο τέλος του μήνα να έχει βάλει κάτι στην άκρη. Με μετρημένες σπατάλες, είναι αρκετά συμφιλιωμένος με την ελληνική πραγματικότητα και το συναίσθημα της οικονομίας του υπενθυμίζει πως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την επόμενη μέρα. Σκέψεις που σε ορισμένες, περισσότερο ακραίες περιπτώσεις, οδηγούν στη τσιγκουνιά.

Αιγόκερως

Αντίθετος με την έκφραση που θέλει το χρήμα όπως έρχεται, έτσι να χάνεται, ο Αιγόκερως διατηρεί το ρομαντισμό του στην ιδέα ότι μπορεί να κατακτήσει το μηνιαίο του στόχο και να… σώσει κάποια από τα έσοδά του, είτε έχοντας στο νου του ένα συγκεκριμένο πλάνο, είτε αποβλέποντας σε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.