Τα leftovers αποτελούν μια κατηγορία από μόνη τους στον κόσμο της μαγειρικής. Όταν, μάλιστα, αυτά έπονται ενός πλούσιου γιορτινού τραπεζιού τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο εκρηκτικές διαστάσεις.

Η άποψη ότι όσα περισσεύουν είναι πιο νόστιμα τις επόμενες μέρες σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, ιδίως εάν προσθέσουμε λίγη φαντασία και λίγα ακόμη υλικά.

Ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί και το panettone. Το αφράτο κέικ-τσουρέκι με τα αποξηραμένα φρούτα, την καραμέλα, τη σοκολάτα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση, συνεχίζει να διατηρεί για μέρες τη φρεσκάδα του.

Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει ακόμα και ένα ολοκαίνουργιο γλυκό το οποίο μπορεί να σταθεί και ως βασικό επιδόρπιο.

Γιορτινά leftovers | Μεταμόρφωσε το panettone που περίσσεψε στο πιο απολαυστικό ποτηρο-γλυκό

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πάρεις ένα ποτήρι κρασιού, να του τοποθετήσεις μια ποσότητα panettone στη βάση. Στη συνέχεια, να του προσθέσεις μια στρώση παγωτού, στη γεύση της αρεσκείας σου, ξανά panettone και να κλείσεις με ένα ακόμη layer παγωτού. Αυτήν τη φορά, όμως, πασπάλισε με ξηρούς καρπούς, φρέσκα berries ακόμα και σταγόνες σοκολάτας.

Η ατομική απόλαυση είναι αρκετά χορταστική, ενώ ο συνδυασμός γεύσεων και η chilled αίσθηση θα το απογειώσουν σε γλυκό, το οποίο δεν υστερεί σε τίποτα από κανένα άλλο που θα έπαιρνες από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου.

Ελάχιστα υλικά και ακόμα λιγότερος χρόνος που θα σου λύσουν τα χέρια.