Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν μια αγγαρεία, η οποία δεν ενθουσιάζει κανέναν στο άκουσμά της. Πολλές φορές τις αποφεύγουμε, άλλες προσπαθούμε να τις μοιράσουμε με κάποιον άλλον, μα συνεχώς αναζητούμε λύσεις και κόλπα ώστε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη κι εκείνες πιο γρήγορες.

Άλλωστε ποιος λατρεύει να βάζει σκούπα, να σφουγγαρίζει, να πλένει πιάτα ή να σιδερώνει; Πάντως, αν έπρεπε να συγκρίνουμε τα δύο φύλα ως προς το ποιος από τους δύο κάνει περισσότερες δουλειές η απάντηση θα ήταν η γυναίκα κι αυτό διότι έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι εκείνες είναι πιο οργανωτικές και μανιακές με την καθαριότητα.

Αυτήν την άποψη έρχεται να ανατρέψει έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το πόρισμα της οποίας έφερε στην επιφάνεια τον λόγο για τον οποίο το ωραίο φύλο κάνει περισσότερες δουλειές στο σπίτι και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι οι άντρες δε βλέπουν την ακαταστασία με τον ίδιο τρόπο.

Έρευνα έχει την απάντηση! Ιδού τι θεωρεί καθένα από τα δύο φύλα ακαταστασία

Με άλλα λόγια υπάρχει ένα γενναίο χάσμα μεταξύ του τι θεωρεί το κάθε φύλο ακαταστασία και κατά συνέπεια το ποσοστό της πρακτικής αντιμετώπισης θα γείρει προς τις γυναίκες. Για παράδειγμα ορισμένα πεταμένα ρούχα πάνω στο κρεβάτι για εκείνους μπορεί να σημαίνει απλά ότι για να «καθαρίσουν» αρκεί να τα μαζέψουν στην καρέκλα, ενώ για εκείνες να τα διπλώσουν, ενδεχομένως και να τα σιδερώσουν, να τα τοποθετήσουν στη ντουλάπα ή για πλύσιμο.

Διότι για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση…