Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη τις γιορτές

Νόστιμη σε γεύση, εντυπωσιακή σε όψη, ό,τι καλύτερο για ορεκτικό στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη τις γιορτές
Unsplash

Η Πρωτοχρονιά είναι ένα βήμα μακριά μας και όλες μας σκεφτόμαστε τι θα μαγειρέψουμε και τι θα περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι στο ρεβεγιόν.

Εκτός όλων των άλλων πεντανόστιμων δημιουργιών σου, αξίζει να προσθέσεις στο μενού την πιο εντυπωσιακή και νόστιμη βελουτέ σούπα κολοκύθας ως ορεκτικό που θα κλέψει την παράσταση.

Ιδού η συνταγή της πιο νόστιμης κολοκυθόσουπας, κράτα σημειώσεις:

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 6 μεγάλα καρότα σε κομμάτια
  • 500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1500 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. γιαούρτι καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα και την κολοκύθα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.

Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι τους, αλλά χωρίς το θυμάρι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα υλικά, προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι καρύδας και πολτοποιούμε καλά με το ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.