Κάθε σχέση που δημιουργούμε κρύβει πίσω της πολλές ελπίδες πως θα είναι εκείνη που θα κρατήσει για πάντα και θα αντέξει στον χρόνο.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο είναι το μέλλον, μιας και κάθε δεσμός είναι σαν ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται «πότισμα» και δουλειά από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς στα θέματα των σχέσεων, δύο είναι τα χαρακτηριστικά που αν υπάρχουν σε μια σχέση, διατηρηθούν και προφυλαχτούν, μπορούν να εξασφαλίσουν στο ζευγάρι την απόλυτη ευτυχία για πολλά πολλά χρόνια.

Ποια είναι αυτά;

Εκτός από εραστές, φίλοι

Το λέμε εύκολα, αλλά πολλές φορές η σχέση μας δεν βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Επιτυχία σε μια σχέση είναι τα μέλη της εκτός από εραστές να είναι και φίλοι. Να μπορούν να μιλούν ανοιχτά για τα θέλω τους, να συζητούν για τους προβληματισμούς τους και να ακούει ο ένας τον άλλον χωρίς να κρίνει.

Η εμπιστοσύνη σε συνδυασμό με την καλή επικοινωνία, είναι δύο από τα πιο βασικά στοιχεία ενός ισχυρού δεσμού.

Αν υπάρχουν, δεν θα χωρίσετε ποτέ | Τα 2 στοιχεία μιας σχέσης που «προδίδουν» επιτυχία ετών

Κατανόηση

Λένε πως οι άνθρωποι «χάνουν» τη σχέση τους όταν ακούνε για να απαντήσουν και όχι για να κατανοήσουν. Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σου θα θελήσει να σου μιλήσει για κάτι -ίσως για να σου εκφράσει ένα παράπονο- άκουσέ τον και προσπάθησε να κατανοήσεις τι ακριβώς σου λέει.

Η ενσυναίσθηση είναι αρετή και όσοι την κατέχουν συνήθως κάνουν υγιείς σχέσεις στη ζωή τους. Μίλα, άκου και προσπάθησε να καταλάβεις πριν απαντήσεις για να υπερασπιστείς την θέση σου.