Τα Χριστούγεννα κάνουν την παρουσία τους αισθητή πέρα από την εντυπωσιακή διακόσμηση και μέσω των παραδοσιακών γλυκισμάτων που έχουν χαράξει τη γεύση τους πάνω στην πιο υπέροχη στιγμή της χρονιάς.

Αν η αγαπημένη μας γιορτή είχε γεύση τότε αμέσως στο νου μας ζωγραφίζονται συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία κάνουν ολόκληρο το σπίτι να μυρίσει. Ένα από αυτά είναι και η κανέλλα. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων τη συναντάμε σε εποχιακά κεριά, αρωματικά χώρων, ποτά, φαγητά, snacks αλλά και γλυκά.

Αν, λοιπόν, θέλεις να μπεις κι εσύ στο κλίμα και να νιώσεις Xmas mood ακόμα και στον ουρανίσκο σου μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις ψήνοντας τα μαμαδίστικα μπισκότα κανέλλας που δε θα χορταίνεις να απολαμβάνεις.

Η παρακάτω συνταγή είναι λαχταριστή, πανεύκολη και θα σου καταλάβει ελάχιστο από το δημιουργικό χρόνο της ημέρας σου.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλλας σαν να βγήκαν μόλις από τον φούρνο της μαμάς

Unsplash

Θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1μιση κ. σ. κανέλλα
  • 3 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά

Η διαδικασία είναι γνώριμη για τις περισσότερες. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και την κανέλλα.

Τέλος, σειρά έχουν το αλεύρι με το baking powder. Αφού η ζύμη είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα χέρια μας την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Έπειτα ξεκινάμε να πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και πάνω σε λαδόκολλα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Άνοιξε ήδη η όρεξή σας; Η δική μας πάντως ναι!