Το αργό βασανιστήριο που νιώθουμε κάθε φορά που το ξυπνητήρι τραγουδάει βίαια στο αφτί μας τη στιγμή που δεν είμαστε έτοιμοι να το υποδεχθούμε αποτελεί μια από τις οδυνηρές καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας.

Τότε, ένα χέρι στα τυφλά πάει να το κάνει να σωπάσει, για λίγο όμως, αφού η φωνή του θα τρυπήσει και πάλι το όνειρο στο οποίο ταξιδεύεις. Ύστερα από αρκετές αναβολές συνειδητοποιείς πως η ώρα έχει περάσει και ο αγώνας δρόμου να προλάβεις ξεκινάει, με εσένα να βρίσκεσαι εκεί σωματικά, όχι όμως απαραίτητα και πνευματικά.

Ψυχολόγοι έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πως η διαδικασία της αναβολής από μόνη της υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για ξεκούραση. Επομένως, αν θέλεις να μεταμορφωθείς σε πρωινό τύπο και να αδράξεις το κάθε λεπτό της ημέρας δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω τρία βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Η αξία του οποίου μπορεί να αγοράσει την απόλυτη ηρεμία. Χάρισε στον εαυτό σου 1 ώρα πριν κοιμηθείς στην οποία να μην απασχοληθείς με τίποτα, παρά μόνο να χαλαρώσεις.

Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις το πρωί; 2+1 τρόποι για να βάλεις τέλος στην αναβολή

Unsplash

Έξις

Καθιέρωσε μια συνήθεια που κάθε απόγευμα να τηρείς, η οποία να έχει αποδείξει τις ευεργετικές της ιδιότητες που σε πιάνουν από το χέρι και σε πάνε στο κρεβάτι, όπως το να πιεις ένα χαμομήλι.

Πρόγραμμα

Να είσαι πιστή στο ωράριο του ύπνου σου. Τα σκαμπανεβάσματα στις ώρες αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό που θα φέρει τα πάνω κάτω το επόμενο πρωινό.

Και όλα θα γίνουν πιο εύκολα…