5+1 κόλπα για να στεγνώσουν τα ρούχα πιο γρήγορα τον χειμώνα

Οι μέρες της υγρασίας ήρθαν και το στέγνωμα των ρούχων μοιάζει... μαραθώνιος.
5+1 κόλπα για να στεγνώσουν τα ρούχα πιο γρήγορα τον χειμώνα
Unsplash

Ο χειμώνας έφτασε και μαζί του επανέρχονται τα κλασικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Ένα από αυτά, αφορά στο στέγνωμα των ρούχων τις ημέρες του κρύου και της υγρασίας, το οποίο πραγματικά μπορεί να κρατήσει περισσότερες και από δύο ή τρεις ημέρες.

Αν το στεγνωτήριο δεν είναι εφικτή λύση, μπορείς να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω βήματα για να δεις θεαματική διαφορά στους χρόνους που στεγνώνουν τα ρούχα σου.

1. Μην «παραφορτώνεις» το πλυντήριο

Φρόντισε να βάζεις λιγότερα ρούχα σε κάθε πλύση, μιας και όταν το παραγεμίζουμε στο πλυντήριο λιμνάζουν νερά που είναι δύσκολο να απορροφηθούν στο στέγνωμα.

2. Άπλωσε τα ρούχα άμεσα

Αν συνηθίζεις -κακώς- να αφήνεις τα ρούχα στον κάδο πλυντηρίου ή μέσα στη λεκάνη για ώρες, προσπάθησε από εδώ και στο εξής να το αποφύγεις. Άπλωσε τα ρούχα αμέσως στην απλώστρα.

5+1 κόλπα για να στεγνώσουν τα ρούχα πιο γρήγορα τον χειμώνα

3. Πάντα σε ανοιχτό παράθυρο

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να απλώσεις έξω, φρόντισε να τοποθετήσεις την απλώστρα σου σε κάποιο δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο και καλή ροή αέρα.

4. Άπλωσε τα σεντόνια και τα πουκάμισα πάνω από τα ρούχα που άπλωσες κάθετα.

Έτσι θα στεγνώσουν πιο πολλά ρούχα ταυτόχρονα. Όσα ρούχα στεγνώνουν μάζευε τα και άπλωνε με περισσότερη απόσταση τα υπόλοιπα όταν απελευθερώνεται ο χώρος.

5. Πάντα ίσια στο άπλωμα

Ποτέ μην απλώνεις τα ρούχα σου διπλωμένα, καθώς ο χρόνος στεγνώματος θα διπλασιαστεί. Άπλωσε τις μπλούζες από τις άκρες και τα παντελόνια από τα μπατζάκια και ποτέ από το σημείο ζώνης, καθώς εκείνο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να στεγνώσει.

6. «Ναι» στον αφυγραντήρα!

Αν απλώνεις εντός σπιτιού, ο αφυγραντήρας είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Κλείσε την πόρτα του δωματίου στο οποίο έχεις βάλει τα ρούχα να στεγνώσουν και το πρωί… δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου!