Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα τελικά;

Ποιες οι επιπτώσεις στη στοματική σου υγιεινή αν αμελήσεις την αντικατάσταση της οδοντόβουρτσάς σου.
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα τελικά;
Unsplash

Σε κάθε ραντεβού με τον οδοντίατρο, καθίσταται σαφές πως για να διατηρούμε μια σωστή στοματική υγιεινή, πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον.

Κανείς ωστόσο δεν μας έχει πει, κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.

Σύμφωνα με έρευνες, μόνο ένας στους πέντε τηρεί κατά γράμμα τους βασικούς κανόνες υγιεινής χωρίς να παραλείπει κάποια στάδια και η αλλαγή της οδοντόβουρτσας είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα τελικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι οδοντόβουρτσά μας πρέπει να αλλάζει το πολύ κάθε τρεις μήνες, με το ιδανικότερο διάστημα να είναι οι δύο μήνες. Πιο συγκεκριμένα, μόλις μια οδοντόβουρτσα χάνει την ακαμψία της ή όταν οι τρίχες της ξεφτίζουν, παύει να δρα κατά της πλάκας και τελικά επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί το σκοπό της.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα τελικά;

Η συχνή αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας περιορίζει τη συσσώρευση μικροβίων και βακτηρίων, ενώ άμεσα πρέπει να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσά μας και όταν περνάμε κάποιο κρυολόγημα, καθώς το μικρόβιο μπορεί να παραμένει πάνω της.

Πώς καθαρίζουμε την οδοντόβουρτσά μας

Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, αρκεί η χρήση ζεστού νερού για τον καθαρισμό της. Αφού την καθαρίσεις με ζεστό νερό, τοποθέτησε την όρθια ώστε να στεγνώσει άμεσα και φυσικά.