Αν δεν ανήκεις στους vegetarians ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία που δεν είναι meat free, τότε σίγουρα ένα από τα πιο safe και αγαπημένα σου φαγητά αποτελεί το κοτόπουλο σε όλες του τις εκδοχές.

Πρόκειται για μια λύση, η οποία πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπη από τις δύσκολες μέρες που πεινάς και αναζητάς μια γρήγορη επιλογή μέχρι και τα οικογενειακά τραπέζια από τα οποία δεν λείπει ποτέ.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ανάμεσά τους ο ελάχιστον χρόνος μαγειρέματος, η ελαφριά αίσθηση, οι λίγες θερμίδες αλλά και η νοστιμιά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αυτήν τη φορά πας τις κουζινικές δεξιότητές σου ένα βήμα παραπέρα;

Η παρακάτω συνταγή για τη σάλτσα μπύρας θα συνοδεύσει το στήθος κοτόπουλο τόσο άψογα που θα γίνει το μεγάλο φαβορί για να το επαναλάβεις στο γιορτινό τραπέζι, το οποίο, πλέον, δεν αργεί…

Συστατικά

  • 1 μπύρα 500ml
  • 4 κ. σ. σόγια
  • 1 γεμάτη κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • πάπρικα
  • θυμάρι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο

Αφού έχουμε ψήσει σε ένα τηγάνι ή ταψί το στήθος κοτόπουλο, το αφήνουμε στην άκρη και σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν αδειάζουμε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.

Αφήνουμε για 15 λεπτά στη φωτιά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να δεχθεί τη βουτιά του κοτόπουλου!