Golden milk | Από την Ινδία στην κουζίνα σου το απόλυτο γιατροσόφι του χειμώμα

Εντυπωσιακό όνομα, όπως ακριβώς και το χρώμα του.
Golden milk | Από την Ινδία στην κουζίνα σου το απόλυτο γιατροσόφι του χειμώμα
Unsplash

Το απόλυτο γιατροσόφι ακούει στο όνομα κουρκουμάς. Κρύωμα, πυρετός, βήχας, πόνος είναι λίγες μόνο από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις κατά τις οποίες πολλοί το προτιμούν, αφού αποδεδειγμένα βοηθάει στην άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τις ευεργετικές του ιδιότητες φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι Ινδοί, οι οποίοι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούν το μπαχαρικό αυτό για να αντιμετωπίσουν αρκετές ασθένειες.

Μια από τις μορφές με τις οποίες το απολαμβάνουν αποτελεί το Golden milk, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές το τελευταίο διάστημα, με όλο και περισσότερα μέρη να το συγκαταλέγουν στο menu τους, ενώ το συναντάς σε διάφορες συνταγές ακόμα και στα social media.

Το όνομά του προέρχεται από το χαρακτηριστικό του χρώμα, η μυρωδιά του θα προσφέρει θαλπωρή στο σπίτι και η ευκολία του θα σε πείσει να το δοκιμάσεις αμέσως. Ιδίως λίγο πριν πέσεις για ύπνο, αλλά και το πρωί, για να ξεκινήσεις ομαλά μια παραγωγική μέρα.

Η συνταγή

Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά μια κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 1/2 κ.γ. κουρκουμά, μια πρέζα μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, 1 κ.γ. μέλι και 1 πρέζα κανέλα. Άφησέ το να βράσει για 2-3 λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.

Αν, πάλι, είσαι λάτρης του αφρού, μπορείς πρώτα να χτυπήσεις όλα τα υλικά σε ένα blender.

Η νέα σου συνήθεια για αυτό το χειμώνα πέρα από τη γεύση θα τικάρει και το κουτάκι «υγεία».