Αλλεργία από καινούργιο προϊόν περιποίησης | 2 φυσικά υλικά που θα σε σώσουν

Ο τρόπος να επαναφέρεις την υγεία στην επιδερμίδα σου ακούει στο όνομα «κουζίνα».
Αλλεργία από καινούργιο προϊόν περιποίησης | 2 φυσικά υλικά που θα σε σώσουν
Unsplash

Μόλις τα βρεις σκούρα και έχεις κάνει τη ζημιά σου από μικρή έτρεχες στη μαμά σου για βοήθεια. Στην καθημερινή ζωή, το ρόλο αυτόν ενσαρκώνει η μητέρα φύση,  την οποία όσο κι αν την προδίδουμε για επεξεργασμένες επιλογές, εκείνη είναι πάντα εκεί να μας υποδεχθεί με μια αγκαλιά γεμάτη γιατρικά.

Τρανό παράδειγμα και οι αλλεργίες της επιδερμίδας, οι οποίες τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Μια από τις συνηθέστρες είναι εκείνη που προέρχεται από μια λάθος επιλογή νέου προϊόντος περιποίησης. Τα σαπούνια καθαρισμού, ιδίως, με τα συστατικά τους μπορεί να γίνουν εύκολα ακατάλληλα για άτομα με ευαισθησίες.

Τότε, μικρά σπυράκια εξαπλώνονται σαν αγκαθάκια με λευκή, μυτερή άκρη, προκαλώντας την ανυπόφορη αίσθηση κνησμού και καψίματος στη συνέχεια.

Ερεθισμός και κοκκινίλα τέλος!

Τα δύο υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου θα δράσουν για σένα με απόλυτη τρυφερότητα.

Ελαιόλαδο

Πλούσιο σε βιταμίνη E έρχεται να ενυδατώσει σε βάθος αλλά και να θρέψει τα προβληματικά σημεία, ώστε να αναγεννηθεί αργά αλλά σταθερά η υγεία του προσώπου σου. Άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα με ένα βαμβάκι κι άφησέ το για τουλάχιστον μισή ώρα πάνω σου.

Τζίντζερ

Ο απόλυτος αντιφλεγμονώδης θησαυρός έρχεται ξανά στο χέρι σου για να περάσει από τον τρίφτη και να απελευθερώσει όλα τα αρώματα και τις ζουμερές θρεπτικές αξίες του. Κάνε λίγο μασάζ και άπλωσε τα κομμάτια πάνω στο πρόσωπο για 4-5 λεπτά. Ύστερα, ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Αλλεργία από καινούργιο προϊόν περιποίησης | 2 φυσικά υλικά που θα σε σώσουν

Unsplash

Extra tip: παγωμένες κομπρέσες και παγοκύστες δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το πλευρό σου.