Τζένη Καρέζη | Ο λόγος που απαρνήθηκε το πραγματικό της όνομα

Μια λεπτομέρεια για τη ζωή της αξέχαστης ηθοποιού που σίγουρα δεν γνώριζες.
Τζένη Καρέζη | Ο λόγος που απαρνήθηκε το πραγματικό της όνομα
Φίνος Φιλμ

Η χαρακτηριστική φωνή, η απαράμιλλη ομορφιά, το έντονο νάζι και οι υποκριτικές δεξιότητες αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που μόλις συναντήσεις στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, σε πείθουν να δεις όλες τις ταινίες της Τζένης Καρέζη.

Η εντυπωσιακή ηθοποιός-σταθμός στις αναμνήσεις πολλών ηλικιών, κάνει τις ταινίες της να είναι διαχρονικές και να ξεχωρίζουν μέσα από την ταλαντούχα ερμηνεία της.

Όσο για το στυλ της, πρόκειται για ένα fashion icon που ακόμα και σήμερα κατέχει τίτλο προτύπου για τη σύγχρονη δυναμική και κομψή γυναίκα.

Η πιο σπάνια φωτογραφία της | Η Τζένη Καρέζη σε νυχτερινή έξοδο στην Πλάκα του ’60 δίδασκε στυλ

Ωστόσο, όσο κι αν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα για εκείνη, υπάρχει μια ιστορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πίσω απλό το καλλιτεχνικό της όνομα.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Το Τζένη καθιερώθηκε, όταν φοιτούσε ως εσωτερική,  στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλογραιών Καλαμαρί. Αντί για Ευγενία, η καλόγρια στο μάθημα των γαλλικών τη φώναξε Τζένη κι έκτοτε, από δική της επιλογή, όλοι τη φώναζαν έτσι.

Τζένη Καρέζη | Ο λόγος που απαρνήθηκε το πραγματικό της όνομα

«Δεν κάνεις καριέρα ως Καρπούζη»

Όσο για το επίθετο, αργότερα στο Εθνικό Θέατρο, ο καθηγητής και διευθυντής του, Άγγελος Τερζάκης κατέληξε στο επίθετο Καρέζη, διότι το Καρπούζη δεν ήταν εύηχο και, όπως ο ίδιος επέμενε, ως Τζένη Καρπούζη δε θα έκανε καριέρα.

Ωστόσο, διέσωσε το Κ και Ζ, τα οποία ταιριάζουν άψογα με το όνομά της…