Οι καλύτεροι μαθητές στο σχολείο με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης είχαν, πολύ συχνά, έναν κοινό συντελεστή: κοινό ζώδιο. Πρόκειται για την έμφυτη κλίση ορισμένων ανθρώπων προς τα γράμματα και την μορφωτική καλλιέργεια.

Σημαντικό ρόλο παίζει η απόλαυση που εκείνα νιώθουν μέσα από το διάβασμα, η περιέργεια να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες και να έρθουν αντιμέτωποι με την εξερεύνηση νέων γνώσεων.

Ο διαχωρισμός, ίσως να πηγάζει και από το γεγονός ότι πολλά ζώδια δεν επιδεικνύουν το ίδιο ενδιαφέρον και, εν τέλει, να μην επενδύουν σε αυτόν τον τομέα, αποτέλεσμα που δεν συνδέεται απαραίτητα με τα πτυχία, αφού όλοι ξέρουμε πως αυτά δεν αποτελούν ένδειξη ευφυΐας.

Είσαι έτοιμη να δεις αν ανήκεις σε αυτά;

Παρθένος

Η οργάνωση και η τάξη φαίνεται πως βοηθούν αρκετά τους Παρθένους να συγκεντρωθούν και να δομήσουν τη σκέψη τους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για το ζώδιο που πολύ συχνά αποκαλείται νευρωτικό.

Πρόκειται για μια διανοητική ευκρίνεια που ξεπερνάει τις προσδοκίες με την μνήμη τους να μη ξεθωριάζει ποτέ ούτε στο χρόνο, ούτε στο χαοτικό πλήθος των πληροφοριών.

Υδροχόος

Απολαμβάνει να είναι ο «εξυπνάκιας» σε κάθε περιβάλλον και δε χάνει ευκαιρία να το επιδεικνύει στους άλλους, με απόλυτη επιτυχία θα λέγαμε. Ως σταθερό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου έχει αποδείξει το πείσμα και την επιμονή του μέχρι να κατακτήσει το στόχο του. Αλλά Υδροχόοι μας, μπορούμε να καταλάβουμε τη σπιρτάδα σας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Αιγόκερως

Η σοφία σε αυτήν την περίπτωση έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη ευεργετικό στοιχείο. Η γήινη ενέργειά τους ενισχύει την πνευματική νοημοσύνη και η ισχυρή θέληση κάνει την εμφάνισή της. Όλοι λαχταρούν τις συμβουλές τους, ενώ, πολύ συχνά, αναφερόμαστε σε εκείνους ως τους πιο ώριμους από την ηλικία τους. Μάλιστα, αποπνέουν ασφάλεια για τους γύρω τους.

Το μόνο που μένει είναι να μαθαίνουμε δίπλα τους.