Το νησί που δε σταματάει να μας εκπλήσσει με την ομορφιά του για μια ακόμη φορά μας αφήνει άφωνους. Τα κρυστάλλινα νερά της Κρήτης αποτελούν δεδομένο τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους κατοίκους της, οι οποίοι δύσκολα μοιράζονται τις κρυφές παραλίες τους, ώστε να τις σώσουν από το συνωστισμό.

Κι όμως, ντόπιοι αποκάλυψαν την παραλία με τα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν σε διαφάνεια αλλά και χρώμα μια πισίνα. Ο λόγος για την παραλία Βαθύ, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο και, συγκεκριμένα, στο νοτιότερο άκρο.

Πώς θα φτάσετε στα υπέροχα νερά της

Για να απολαύσετε τις δροσερές σας βουτιές θα χρειαστεί να οδηγήσετε σε χωματόδρομο, ενώ η παραλία είναι περικυκλωμένη από βράχια θυμίζοντας, ακόμα και σαν όψη, μια «φυσική πισίνα».

Υπό τα άγρια Αστερούσια βουνά ξεπροβάλλει η ειδυλλιακή παραλία με τη γυαλιστερή, από τις ακτίνες του ήλιου, επιφάνεια. Ο χωματόδρομος αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία την οποία θα πρέπει να περάσετε, όμως, το παρθένο μέρος θα ανταμείψει κάθε κόπο σας.

Η άγρια, ανεξερεύνητη ομορφιά, μάλιστα, αποτελούσε φημισμένο ορμητήριο για τους πειρατές εξαιτίας της τοποθεσίας του.

Το μυστικό παραμένει επτασφράγιστο, αφού ακόμα και μεσοπέλαγα δεν διακρίνεται λόγω της περικυκλωμένης θέσης του, κρατώντας τα νερά καθαρά, ήρεμα και… παγωμένα.

Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καθώς η παραλία είναι ανοργάνωτη…