Μια μικρή καρτούλα ήταν αρκετή για να αλλάξει τη διάθεσή μας σε μια μέρα που το πρόγραμμα είχε πολλά μαθηματικά. Ο λόγος για την πρόσκληση του συμμαθητή σου στο πάρτι γενεθλίων του, για το οποίο θα μετρούσες μέρες, ώρες, λεπτά για να πας.

Συννεφάκια άρχιζαν να σχηματίζονται πάνω από το κεφάλι σου με τις πιο βροντερές ενδόμυχες σκέψεις να ξεπροβάλλουν στο μυαλουδάκι σου. Αν, μάλιστα, ήταν και το crush σου καλεσμένο η αγωνία και ο ενθουσιασμός εκτοξεύονταν στα ουράνια.

Μαλλιά, ρούχα, και λίγο μολύβι ματιών από το συρτάρι της μαμάς αποτελούσαν το τρίπτυχο που τόνωνε την αυτοπεποίθηση και… έτοιμη για το περιβόητο πάρτι.

Ανάμεσα στους χορούς, τα τραγούδια και τη μουσική, υπήρχαν και τα, αγαπημένα όλων, παιχνίδια. Επιτραπέζια, γνώσης, σκέψης αλλά και… φιλιού!

Αν είσαι παιδί των ’90s ετοιμάσου να ξεσκονίσεις αναμνήσεις, ενώ αν είσαι millennial απόλαυσε αυτό το ταξίδι σε μια αλλιώτικη εποχή μέσα από τα 3 πιο διάσημα παιχνίδια που έκαναν τους παλμούς να χτυπήσουν κόκκινο!

Μπουκάλα

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής που χάρισε ουκ ολίγες φορές τα πρώτα φιλιά έπαιρνε μορφή μέσα από το στριφογύρισμα ενός άδειου μπουκαλιού. Ο κανόνας ήταν ξεκάθαρος: τα δύο άτομα που θα κοιτούσαν τα δύο άκρα του μπουκαλιού έπρεπε να φιληθούν. Με άλλα λόγια έπρεπε να είσαι έξυπνος για να κάτσεις απέναντι από το στόχο σου!

Δεν κρατιόμασταν! Αν θυμάσαι αυτά τα 3+1 party games των '90s πέρασες υπέροχα παιδιά χρόνια

Πλάτη ή Φιλί

Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χωρισμένα αγόρια και κορίτσια στέκονταν με πλάτη ο ένας στον άλλον εναλλάξ. Όταν ήταν η σειρά των αγοριών έπρεπε ψιθυριστά να αποφασίσουν ποιος θα χτυπήσει την πλάτη της κοπέλας, από την οποία θα ζητούσε το φιλί της και θα ήλπιζε να μην πάρει την πλάτη της. Η ιστορία επαναλαμβανόταν και για τα κορίτσια. Κοινώς, ραντεβού στα τυφλά!

Θάρρος ή Αλήθεια

Όλοι ξέρουμε καλά πως αν θέλεις να περάσεις στην πράξη επιτέλους, το παιχνίδι αυτό σου χαρίζει την κατάλληλη ευκαιρία για να μπεις δυνατά στη δράση και, φυσικά, να επιλέξεις θάρρος. Διότι έχεις το θάρρος να φιλήσεις και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια!

Σκοτεινό δωμάτιο

Τι να πούμε για το περίφημο σκοτεινό δψμάτιο που ήταν το αγαπημένο όλων; Αγοριών και κοριτσιών; Οι πρώτες αγκαλιές, τα πρώτα αγγίγματα και όλα εκείνα που δεν τολμούσαμε να κάνουμε στο φως, συνέβαιναν στο παιχνίδι που δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε ποτέ…

Ποιο ήταν το δικό σου αγαπημένο;