Η «Νεράϊδα και το Παλικάρι» ή αλλιώς, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, οι «Βροντάκηδες και οι Φουρτουνάκηδες» αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του επιτυχημένου ζεύγους Αλίκης ΒουγιουκλάκηΔημήτρη Παπαμιχαήλ. Αυτό γίνεται σαφές και από τις συχνότατες επαναλήψεις των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία την τιμούν και την επιλεγούν σε κάθε ευκαιρία, με εκείνη να τους χαρίζει κάθε φορά διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης.

Η ταινία γυρίζεται το καλοκαίρι του 1969 στην Κρήτη και αποτελεί την 33η ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με την ηθοποιό να εξομολογείται αργότερα πως εκτός από αγαπημένη της ταινία καλλιτεχνικά, ήταν και εκείνη στα γυρίσματα της οποίας πέρασε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Ο σεναριογράφος Λάκης Μιχαηλίδης, από τη μεριά του, παραδέχτηκε πως εμπνεύστηκε την ιστορία από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, με εκείνον να επιλέγει τελικά το happy end, το οποίο θα «αγκαλιαζόταν» περισσότερο από το ελληνικό κοινό.

Μια πανευτυχής Αλίκη που… έλειπε σε ορισμένες σκηνές

Η Αλίκη την περίοδο εκείνη ήταν πανευτυχής και εγκυμονούσα στο πλευρό του συζύγου της, Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το συναίσθημα που έβαλε η Αλίκη στο τραγούδι «Νανούρισμα» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μάνου Λοϊζου, δεν ήταν καθόλου τυχαίο, καθώς το κομμάτι ήταν αφιερωμένο στον αγέννητο ακόμα Γιάννη.

Η εγκυμοσύνη της, ωστόσο, ανάγκασε την παραγωγή να προχωρήσει σε αντικατάσταση της ηθοποιού σε ορισμένες σκηνές , καθώς η κοιλιά της είχε αρχίσει να φαίνεται και αυτό δεν εξυπηρετούσε καθόλου την πλοκή της υπόθεσης.

Έτσι, τη θέση της στα γυρίσματα πήρε η εντυπωσιακής ομορφιάς Μίτση Καρρά -γεννηθείσα ως Μαλάμω (ή Δήμητρα) Καπετανοπούλου-, η οποία ήταν μοδίστρα σε γνωστό Οίκο στο επάγγελμα, είχε όμως γίνει γνωστή χάρη στη συμμετοχή της στα Καλλιστεία του 1956, στα οποία είχε καταφέρει να φτάσει στην τελική πεντάδα όταν ήταν 17 ετών.

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Η άγνωστη «σωσίας» που την αντικατέστησε στη «Νεράιδα και το Παλικάρι» και δεν την κατάλαβε κανείς

Η Μίτση ήταν κι αυτή κατάξανθη, ιδιαιτέρως όμορφη και εξαιρετικά καλλίγραμμη. Έτσι, αντικατέστησε την Αλίκη στα μακρινά πλάνα, προκειμένου η πρωταγωνίστρια να μην… έχει κοιλιά!

Στα κοντινά πλάνα βλέπουμε κανονικά την Αλίκη, στα μακρινά όμως την εντυπωσιακή Μίτση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη «Δασκάλα με τα ξανθιά μαλλιά», στη σκηνή που το σχολείο δέχεται επίθεση από τους Ιταλούς και ένα δοκάρι πέφτει πάνω στην πρωταγωνίστρια.

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Η άγνωστη «σωσίας» που την αντικατέστησε στη «Νεράιδα και το Παλικάρι» και δεν την κατάλαβε κανείς

Στα γυρίσματα στον Βόλο έδωσε το «παρών» η Μήτση προκειμένου να ντουμπλάρει για ακόμα μία φορά την Αλίκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Η άγνωστη «σωσίας» που την αντικατέστησε στη «Νεράιδα και το Παλικάρι» και δεν την κατάλαβε κανείς

Οι δύο γυναίκες, μάλιστα, λέγεται πως είχαν εξαιρετικά καλή σχέση μεταξύ τους με την Μίτση να δηλώνει στην «Καθημερινή»: Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη. Ήταν μαζί και ο σύζυγος και τα παιδιά μας οπότε για μένα ήταν ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών. Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου».

Η συνεργασία των δύο γυναικών σταμάτησε όταν η Μίτση έφυγε για 2η φορά από την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της, προκειμένου να ζήσουν στην Αυστραλία.

Σήμερα, εξακολουθεί να ζει στο στο Μπρίσμπαν, έχοντας κλείσει τα 82 της χρόνια…