Αντηλιακό προσώπου ή make up με SPF για το καλοκαίρι; Ιδού η απάντηση

Η απάντηση που βάζει τέλος σε αυτό το ερώτημα μια για πάντα.
Αντηλιακό προσώπου ή make up με SPF για το καλοκαίρι; Ιδού η απάντηση
Unsplash

Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, ήλιος, υψηλές θερμοκρασίες, περισσότερη λιπαρότητα και ιδρώτας. Πρόκειται για ένα κράμα τόσο ισχυρό που σε κάνει να θέλεις για λίγο καιρό να πάρεις απόσταση από τα πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως επίσης και να επιλέξεις τις πιο λεπτές κι ανάλαφρες συνθέσεις.

Υπό αυτήν τη διάθεση πολλές φορές φοράς το υγρό σου foundation δίχως να έχει προηγηθεί η εφαρμογή του αντηλιακού με την πεποίθηση ότι εκείνο από μόνο του σε προστατεύει με το δικό του SPF.

Κι όμως, σε καμία περίπτωση εκείνο δε μπορεί να σταθεί αρκετό ώστε να τα βάλει με τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Αντηλιακό προσώπου ή make up με SPF για το καλοκαίρι; Ιδού η απάντηση

Η σημασία της χρήσης του αντηλιακού ακόμα και στις πιο μουντές και κρύες ημέρες το χειμώνα αποτελεί σήμερα τρανό δεδομένο. Η ποσότητα του foundation που θα φορέσεις στο πρόσωπό σου είναι σίγουρα μικρότερη από εκείνη του αντηλιακού (1 κουταλάκι του γλυκού), ενώ συνήθως τα make up προϊόντα έχουν χαμηλότερο δείκτη προστασία από ένα αντηλιακό (minimun πρέπει να εφαρμόζουμε 30SPF).

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φύγεις από το σπίτι μέσα στη βιασύνη και θα προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου να απαλλαχθεί από τις τύψεις, μάλλον θα πρέπει να γυρίσεις πίσω!

Φρόντισε την επιδερμίδα σου σαν μια επένδυση για το μέλλον σου.