Περνάει και μόνο του καλά | Αυτό είναι το πιο μοναχικό ζώδιο

Η καλύτερη παρέα για εκείνο είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
Περνάει και μόνο του καλά | Αυτό είναι το πιο μοναχικό ζώδιο
Unsplash

Τι κι αν υπάρχουν ορισμένα ζώδια που ψάχνουν να αρπάξουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να έρθουν σε επαφή με καινούργιους κόσμους, να γνωρίσουν νέες προσωπικότητες, ενώ τρελαίνονται στην ιδέα και μόνο να περάσουν λίγες ώρες μόνα τους;

Υπάρχει κι ένα το οποίο απολαμβάνει κάθε λεπτό που περνάει με τον εαυτό του και χαρακτηρίζεται από περισσότερο μοναχικές τάσεις. Μάλιστα, δε νιώθει συνεχώς την ανάγκη να αναζητάει τη γνώμη των άλλων ή να επικοινωνεί ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.

Για ποιον χτυπάει, άραγε, η καμπάνα;

Στην κατηγορία μοναξιά την τιμητική του έχει ο Ιχθύς! Το ψαράκι σε καμία περίπτωση δεν το λες αντικοινωνικό αλλά, σίγουρα, αν εμβαθύνεις στην ιδιοσυγκρασία του, θα αντιληφθείς πολύ γρήγορα ότι του είναι απαραίτητα ορισμένα τακτικά διαλείμματα ανάσας, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Ίσως, διότι ενσαρκώνει πάνω του το ζώδιο που «απορροφά» σαν σφουγγάρι τις πληροφορίες της ατμόσφαιρας και ως εκ τούτου μπουκώνει, με αποτέλεσμα να επιδιώκει συστηματικά να παίρνει μια απόσταση από τα συμβάντα γύρω του, τα οποία τον επηρεάζουν.

Ο δικός του, μοναδικός κόσμος ανασυγκροτεί τη σκέψη του και φορτίζει τις μπαταρίες του χαζεύοντας, πλάθοντας όνειρα σε φουσκωτά συννεφάκια, κάνοντας μαραθώνιο παρακολουθώντας την αγαπημένη του σειρά, ή ακούγοντας τα τραγούδια που στέκουν στην κορυφή του playlist.

Αν, λοιπόν, πέσεις πάνω του, χάρισέ του το χώρο και το χρόνο του και θα το εκτιμήσει δεόντως.