Ο χωρισμός από μόνος του εμπεριέχει τους διαφορετικούς δρόμους που θα ακολουθήσουν δυο ψυχές. Μπορεί να συναντηθούν ξανά, μπορεί και όχι. Εκείνη, όμως, που παραμένει ανεξίτηλη είναι η ανάμνηση, η οποία ουκ ολίγες φορές ξυπνάει τις αισθήσεις κι επιμένει να στέκεται καρφωμένη στο μυαλό μας.

Να του στείλω; Μήπως πάρει λάθος μήνυμα; Έχει προχωρήσει άραγε στη ζωή του; Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις σε κυριεύουν μόλις πιάσεις τον εαυτό σου να φλερτάρει με αυτά τα γράμματα της λέξης που παίρνει τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό σου: Αποστολή.

Όμως, πριν σκεφτείς ότι θα γίνεις κουραστική, ότι υποτιμάς και ρίχνεις τον εαυτό σου ή ότι δεν θα λάβεις ποτέ απάντηση, ρίξε μια βαθύτερη ματιά μέσα σου.

Όχι μη στείλεις εάν έχεις expectations για μια επανασύνδεση ή στοχεύεις σε μακρινά βήματα. Ούτε εάν οι προθέσεις σου είναι αρνητικές, μολυσμένες από θυμό και θολές από αβεβαιότητα στο τι πραγματικά θέλεις.

Κάνε, όμως, την κίνηση, ακόμα κι αν εσύ είχες πάρει τη μεγάλη απόφαση, στην περίπτωση που εκείνο, το οποίο μέσα σου φωνάζει είναι η ανάγκη σου για επαφή, να μάθεις τα νέα του και να δεις αν είναι καλά.

Μη μένεις δέσμια του φόβου σου ενώ η καρδιά σου καλπάζει. Η συνειδητοποιημένη πράξη θα σε γαληνέψει από τον ενδοιασμό, ενώ όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα περνάει βροντερά το δικό του μήνυμα.