Γιαουρτογλυκό με κεράσια | Το παρφέ στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Για όλες εκείνες τις φορές που δεν το τολμούσες λόγω θερμίδων.
To crystal pink mani έρχεται να δώσει καλοκαιρινό αέρα στα άκρα σου
CuzinaGias συνταγές

Η εποχή που κρεμάς τα πιο ωραία ζουμερά και λαχταριστά σκουλαρίκια στα αφτιά σου έφτασε!

Τα κεράσια, αφού ομόρφυναν τους δρόμους με τα ανθισμένα κλαδιά να ξεχείλιζαν στους δρομίσκους, επιτέλους έφτασαν στο πιάτο μας και δροσίζουν ολόκληρο το σώμα μας.

Ένα φρούτο αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, το οποίο, μάλιστα, έχει μπει ενεργά και στο χώρο της ομορφιάς με όλο και περισσότερες κρέμες και μάσκες να κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Είσαι κι εσύ fan του; Τότε, σίγουρα, η παρακάτω συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με βάση το γιαούρτι και τα κεράσια θα αποτελέσει την καλύτερη συντροφιά ακόμα και στη παραλία.

Γιαουρτογλυκό με κεράσια | Το παρφέ στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Πρόκειται για μια γεύση που θυμίζει το παρφέ στον ουρανίσκο αλλά καθόλου στα κιλά…

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 1 κούπα σπασμένα, φρέσκα αμύγδαλα
  • 1/2 κιλό κεράσια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι ώστε να γίνει μια λεία κρέμα και την αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ μαζί με το μέλι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στη συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τα, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια, αμύγδαλα για περίπου 5 λεπτά (προσοχή στο χρόνο, διότι πολύ εύκολα μπορούν να αρπάξουν) και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι.

Τέλος, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί τα κεράσια και τα ψιλοκόβουμε μέσα στο γλυκό. Ρίχνουμε το γλυκό μας σε ένα γυάλινο μπολ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Extra Tip: Για τα πιο γλυκιά γεύση, ιδανική θα ήταν η προσθήκη 2 σταγόνων εκχυλίσματος βανίλιας αλλά και γλυκό από κεράσι για το σερβίρισμα.