Μπορεί η πατάτα να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας τρόφιμα, λόγω γεύσης και ευκολίας στο μαγείρεμα, ωστόσο ήρθε η ώρα να βάλεις -αν δεν το έχεις κάνει ακόμα- στη ζωή σου, την γλυκοπατάτα.

Η γλυκοπατάτα είναι ένα λαχανικό με πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική πατάτα και με πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα superfood, που αν μάθεις να μαγειρεύεις σωστά, θα το λατρέψεις.

Λίγο πριν πάμε να φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα τον πιο νόστιμο πουρέ γλυκοπατάτας, πρέπει να μάθεις πως η γλυκοπατάτα έχει τεράστια ποσότητα σε κάλιο, το οποίο συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, είναι διουρητική και διατηρεί το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, οι βιταμίνες που περιέχει συμβάλλουν -όπως αναφέρουν οι έρευνες- στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στη βελτίωση της όρασης.

O πουρές γλυκοπατάτας που θα σε κάνει να ξεχάσεις τον κλασικό

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 πατάτες
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι & πιπέρι

Παρασκευή

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό.

Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει η υφή του πουρέ που θέλουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ο πουρές μας είναι έτοιμος.