Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που τρέχουν για να προλάβουν να βρουν τρόπους για να μαυρίσουν λίγο πριν βγουν στην παραλία;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο η εξόρμησή μας στη θάλασσα που μας κάνει να ονειρευόμαστε μια sun kissed επιδερμίδα, αλλά και τα πρώτα σορτσάκια, οι καλοκαιρινές φούστες και τα κοντά, χαριτωμένα ή hot φορεματάκια.

Οι χρυσαφένιες νότες στο δέρμα μας κρύβουν ατέλειες, όπως δυσχρωμίες ή κυτταρίτιδα, με τη λεία όψη να αναδεικνύει ακόμα καλύτερα όποια απόχρωση ρούχου κι αν επιλέξουμε, ιδίως υπό σατέν υφή.

Όμως, γνωρίζεις πως εάν δεν έχεις στη διάθεσή σου το χρόνο για να αφιερώσεις πάνω σε μια ξαπλώστρα και κάτω από τις ακτίνες του ήλιου ή την κατάλληλη επιδερμίδα για να μαυρίσει σωστά, θα πρέπει να αναζητήσεις νέα μονοπάτια.

Ένα από αυτά είναι και τα self tan προϊόντα που διατίθενται σε πληθώρα στην αγορά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες έχεις καταφέρει αυτό που με κόπο χτίζεις σε αρκετά μπάνια και πρόκειται για μια λύση express που θα σε σώσει σε ειδικές περιστάσεις, όπως είναι ένας γάμος.

 

To λάθος που κάνεις με το self tan και καταλήγεις με στάμπες στο σώμα και το πρόσωπό σου

Ωστόσο, θα πρέπει να επιδείξεις τεράστια προσοχή τόσο στις οδηγίες χρήσης όσο και στον τρόπο εφαρμογής της.

Ποιο είναι, λοιπόν, το κυριότερο λάθος που κάνουμε και καταλήγουμε να ξυπνάμε σαν σκυλάκια της Δαλματίας;

Συνήθως, εφαρμόζουμε την κρέμα αμέσως πριν κοιμηθούμε. Στο μυαλό μας αυτή η κίνηση φαντάζει ιδανική, αφού σε βολεύει, μην σπαταλώντας σου χρόνο μέσα στη μέρα, ενώ η αίσθηση ότι θα κοιμηθείς -άρα δε θα κάνεις κινήσεις ώστε να το αλλοιώσεις- λειτουργεί αντίστροφα.

Οι στάμπες θα σχηματιστούν πάνω σου, αφού η τριβή με το κρεβάτι δε θα επιτρέψει την ισόποση κατανομή και τα κενά θα φανούν, μόλις, την επόμενη ημέρα.

Φέτος, κάνε τη διαφορά και εφάρμοσε το self tan προϊόν στην επιδερμίδα σου τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσεις στην αφράτη αγκαλιά του στρώματός σου.