Αν έχεις κατοικίδιο -σκυλάκι, γατάκι ή οτιδήποτε άλλο- γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως η αγάπη που λαμβάνεις καθημερινά είναι απεριόριστη και πως ανήκεις στους τυχερούς ανθρώπους. Και κάπως έτσι, είναι πολύ λογικό να μην μπορείς να αντισταθείς στην αδιανόητη γλύκα του κατοικιδίου σου και να του μιλάς σαν να είναι μωράκι.

Ίσως καμιά φορά κιόλας να λαμβάνεις αρνητικά σχόλια απ΄τον περίγυρο για τη συνήθεια σου αυτή.

Ήρθε η ώρα για δικαίωση, αφού έρευνα δείχνει πως πρέπει να συνεχίσεις ακάθεκτη να κάνεις baby talk στον μικρό σου φίλο, καθώς αυτό σας φέρνει κοντά και σας κάνει ευτυχισμένους.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ScienceDaily, αποκαλύφθηκε ότι τα σκυλιά ανταποκρίνονται στο baby talk. Συγκεκριμένα, το να μιλάς με τέτοιο τρόπο στο σκύλο σου μπορεί να πάει τη σχέση σας ένα βήμα παραπέρα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με τα παιδιά. Ο Alex Benjamin και η Katie Slocombe, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του York στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογράφουν τη μελέτη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ένα ειδικό μοτίβο ομιλίας, όπως είναι τα μωρουδίστικα, βοηθά στην κατάκτηση της γλώσσας και βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο ένα ανθρώπινο μωρό δένεται με έναν ενήλικα. Αυτή η μορφή ομιλίας μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μιλούν στα κατοικίδια σκυλιά τους, γνωστή ως σκυλοκατευθυνόμενη ομιλία.

Πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων μπορούν να συσχετιστούν πλήρως με τα ευρήματα της μελέτης. Όταν μιλάς μωρουδίστικα με το σκύλο σου, πιθανότατα θα ανταποκριθεί αμέσως με πολλά φιλιά, αγαπησιάρικα βλέμματα, κουνήματα ουράς και απίστευτα χαριτωμένες πόζες».

Κάνεις κι εσύ baby talk στο σκυλάκι σου; Nέα έρευνα σου έχει ευχάριστα

Unsplash

 

Αν πιστεύεις πως μόνο το σκυλάκι σου χαίρεται με το baby talk κάνεις μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με την έρευνα, η συγκεκριμένη κίνηση κάνει και τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, επιδρά θετικά στην ψυχολογία τους και απομακρύνει τη μοναξιά.
Με δύο λόγια, το να μιλάς στο σκυλάκι σου σα να ήταν μωρό, είναι μια win-win κατάσταση που πρέπει να συνεχίσεις.