Πόσες φορές μέσα στον χρόνο έχεις ταλαιπωρηθεί απίστευτα για να πας στη δουλειά τις πρώτες ημέρες της περιόδου σου και καταναλώνεις παυσίπονα μόνο και μόνο για να καταφέρεις να σταθείς όρθια;

Αν στις παραπάνω γραμμές βρήκες τον εαυτό σου, τότε ανήκεις στο 75% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα κάθε μήνα από την περίοδό τους.

Και μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια το θέμα της περιόδου να αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού εντός και εκτός εργασιακού χώρου, τώρα όμως αυτό φαίνεται να αλλάζει. Και την αρχή κάνει η Ισπανία.

Η Ισπανία ανοίγει το δρόμο: Χορηγεί άδεια τριών ημερών στις γυναίκες με δυσμηνόρροια

Unsplash

Η Ισπανία, λοιπόν, σύντομα αναμένεται να ψηφίσει μια μεταρρύθμιση που θα παραχωρεί άδεια τριών ημερών το μήνα στις γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου.

Η χώρα γίνεται η πρώτη στην Ευρώπη που θέτει επί τάπητος το ζήτημα και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενες γι’ αυτό, ελπίζοντας το παράδειγμα της Ισπανίας να ακολουθήσει σύντομα και η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Γιατί μόνο αν είσαι γυναίκα γνωρίζεις τι σημαίνει να πρέπει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, την ημέρα που μοιάζει άθλος ακόμα και το να σηκωθείς από το κρεβάτι σου.