Έτσι θα δοκιμάσεις σωστά αν σου πηγαίνει ένα άρωμα

Μπορεί να σου αρέσει πολύ, αλλά να μην ταιριάζει στο δέρμα σου. Τι κάνουμε λοιπόν;
Έτσι θα δοκιμάσεις σωστά αν σου πηγαίνει ένα άρωμα
Unsplash

Ο φάκελος «άρωμα» σηκώνει τεράστια συζήτηση καθώς είναι ένα θέμα που κατά καιρούς μας έχει προβληματίσει όλες. Πόσες φορές έχει τύχει να ξετρελαθείς με το άρωμα μιας φίλης σου και δοκιμάζοντας το ένιωσες άλλη μυρωδιά στο δέρμα σου; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ταιριάζουν και δεν «γράφουν» όλα τα αρώματα ίδια σε όλες μας.

Πριν αγοράσεις ένα άρωμα πρέπει να το δοκιμάσεις και να αφήσεις λίγο τον χρόνο να δείξει πως μυρίζει πάνω σου, αφού μπορεί σε λίγα λεπτά η μυρωδιά του να αλλοιωθεί ή και να εξαφανιστεί.

Πολλές φορές έχεις ακούσει τρόπους και τεχνικές για να δοκιμάσεις ένα άρωμα.

Παρακάτω θα δεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να μην μετανιώσεις την αγορά σου σύντομα:

1. Πήγαινε στο κατάστημα χωρίς να φοράς άρωμα ή κρέμα σώματος (ακόμα και να φοράς καθημερινά στη ζωή σου).

2. Ψέκασε μια μικρή ποσότητα του αρώματος στο χέρι σου και άφησε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν μέχρι να το μυρίσεις, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Έτσι θα δοκιμάσεις σωστά αν σου πηγαίνει ένα άρωμα

3. Βγες εκτός του καταστήματος και μύρισε το άρωμα το οποίο δοκίμασες (έτσι θα περάσει ο χρόνος, αλλά και θα αποφύγεις το μπέρδεμα που μπορεί να προκύψει από τις υπόλοιπες μυρωδιές του καταστήματος.

4. Αν θες να δοκιμάσεις και δεύτερο άρωμα δοκίμασε στο άλλο χέρι σου με τον ίδιο τρόπο.

Επειδή η οσφρητική μας ικανότητα ελαττώνεται μετά από λίγο, καλό θα είναι να μην επιλέξεις να δοκιμάσεις περισσότερα από 2-3 αρώματα τη φορά. Δώσε λίγο χρόνο σε αυτή την αγορά, καθώς δεν αγοράζεις κάθε μέρα άρωμα.

Εξάλλου αυτή είναι η πρώτη μας σύσταση, χωρίς να χρειαστεί καν να μιλήσουμε.