Η πόρτα που κλείνει και πίσω της αφήνει μια παύση, η οποία υποδηλώνει το μεγάλο τέλος της σχέσης, δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες με το σωστό κλειδί, ανοίγει και πάλι.

Όλοι ξέρουμε καλά πως ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις ένας χωρισμός που έλαβε χώρα εν βρασμώ ψυχής μέσα στις φωνές, τις πληγωμένες καρδιές ή τον εγωισμό, μπορεί κάλλιστα να αναιρεθεί μετά από λίγες ώρες, ημέρες, ακόμα και μήνες.

Άλλωστε, η αίσθηση της μετάνοιας, η ανάγκη της οικειότητας, η συνήθεια, αλλά και ο μεγάλος έρωτας μετακινούν και ελκύουν τα δύο μέλη προς την επανένωση.

Αν νομίζεις πως αυτό συμβαίνει με όλες τις φυσιογνωμίες του ζωδιακού είσαι βαθειά γελασμένη και ο λόγος διότι υπάρχει ένα ζώδιο το οποίο, σχεδόν, ποτέ δεν επιστρέφει πίσω.

Για τον Τοξότη όταν κάτι τελειώνει δε βρίσκει την ουσία να ξαναγυρίσει. Αν υπήρξε ο πληγωμένος της υπόθεσης, με γνώμονα την αισιοδοξία και ενέργειά του θα προχωρήσει ολοταχώς σε καινούργιες συναναστροφές, έντονη κοινωνικοποίηση και νέες ασχολίες που δε θα του επιτρέψουν να σκέφτεται όσα τον πικραίνουν μέχρι ο χρόνος να δράσει αναλγητικά.

Κρατούν το χέρι τους μακριά από την… αποστολή και δεν πιέζουν ποτέ καταστάσεις, όσο κι αν μέσα τους μπορεί να καίγονται.

Αν, πάλι, την απόφαση την πήρε ο ίδιος, βαστάει γερά στο νου του τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την κίνηση και, δίχως κανέναν αρνητισμό, χάνεται στα καινούργια μονοπάτια της ζωής του.

Τώρα, όμως, έμπλεξες μαζί του; Τότε, προσπάθησε να τον προσεγγίσεις δίχως να ασκείς πίεση και, κυρίως, να μην περιορίζεις την ελευθερία του, παρά μόνο με την παρουσία σου να τον κάνεις να αισθανθεί πως είναι δική του επιλογή να γυρίσει πίσω.

Αν και αυτό θα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.