Έπειτα από 19 χρόνια συνεργασίας της MAC με τη UNICEF, η φιλανθρωπική εκστρατεία M·A·C VIVA GLAM θα δωρίσει προς τιμή της ημέρας της μητέρας, 8 Μαϊού, το ποσό των $1.500.000 δολαρίων με στόχο να υποστηρίξει το έργο της UNICEF να διασφαλίσει πως όλες οι μητέρες και τα παιδιά, αλλά και τα μέλη της LGBTIQ+ κοινότητας παγκοσμίως, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και υποστήριξης κατά του ιού του HIV.

Η εκστρατεία M·A·C VIVA GLAM εύχεται χρόνια πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας

«Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την UNICEF, έχοντας ως κοινό στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας καθώς και στο να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο όραμά μας για μία γενιά η οποία θα καταπολεμήσει τον ιό του AIDS. Είμαστε ευγνώμονες για την κοινότητα της MAC που συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες μας αγοράζοντας τα προϊόντα VIVA GLAM, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Aïda MoudachirouRebois, Chief Marketing Officer της M·A·C COSMETICS.

Η εκστρατεία M·A·C VIVA GLAM εύχεται χρόνια πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας

Πρόοδος προς ευαισθητοποίηση και σθεναρή αντιμετώπιση του ιού έχει ήδη επιτευχθεί, ωστόσο, το στίγμα και τα ταμπού της ασθένειας, σε συνδυασμό με τις ανισότητες (φυλής αλλά και φύλου) ως προς την πρόσβαση σε διάγνωση και θεραπεία συνεχίζουν να αποδεικνύονται σκληροί αντίπαλοι όλων των ενεργειών εξάλειψης της μάστιγας, η οποία αποτελεί, μέχρι σήμερα, κύρια αιτία θανάτου των γυναικών κατά την αναπαραγωγική ηλικία.

Η MAC έχει δωρίσει περισσότερα από $15.000.000 από το 2003 και συνεχίζει να προσφέρει ελπίδα αισιοδοξίας, αφού με κάθε πώληση οποιουδήποτε κραγιόν VIVA GLAM, το ποσό
δωρίζεται σε οργανισμούς όπως η
UNICEF, με κυριότερη προτεραιότητα τις ευπαθείς κοινότητες σε Βραζιλία, Κίνα, Αιθιοπία, Νότια Αφρική, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η εκστρατεία M·A·C VIVA GLAM εύχεται χρόνια πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια εκστρατεία που πήρε σάρκα και οστά μέσα από την έξαρση του AIDS το 1994 επιμένει στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου απαλλαγμένου από τη μοιραία πανδημία κι εμείς δε μένει παρά να χειροκροτήσουμε με χαμόγελο αλλά και να συνεισφέρουμε έμπρακτα.