Η ευαισθησία των ούλων αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο, ωστόσο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τόσο για τον πόνο και την ανεπιθύμητη αίσθηση, όσο και για την διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.

Όσο απαλά κι αν βουρτσίζεις τα δόντια σου και με όποια συχνότητα κι αν έχεις δοκιμάσει, τα ούλα συνεχίζουν να ματώνουν.

Μήπως έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να εξετάσεις τα τρία παρακάτω σημεία τα οποία θα ενισχύσουν αυτή σου την προσπάθεια;

Είδος οδοντόβουρτσας

Μαλακή, μέτρια και σκληρή. Τρεις τύποι που καθορίζουν πόσο άγρια θα είναι η τρίχα της οδοντόβουρτσας. Η μαλακή αποτελεί ιδανική επιλογή, κι αν καταλήξεις αμέσως στο συμπέρασμα ότι δεν καθαρίζει καλά, τότε μπορείς να επιμείνεις λίγο παραπάνω δίχως να βάψεις κόκκινο το νιπτήρα σου.

Ούλα που ματώνουν; 2+1 σημεία που πρέπει να προσέξεις

Δύναμη

Μερικές φορές ασκούμε μεγάλη δύναμη, δίχως να το αντιλαμβανόμαστε, διότι με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι καθαρίζουμε πιο αποτελεσματικά την πλάκα του δοντιού. Προσπάθησε να κάνεις απαλές κινήσεις διότι είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου το πόσο θα τραυματίσεις ή θα πονέσεις την περιοχή.

Στοματικό διάλυμα

Στην αγορά διατίθενται στοματικά διαλύματα, τα οποία διαθέτουν ειδικές συνθέσεις που απευθύνονται στα ευαίσθητα ούλα. Ένας ακόμη φραγμός ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου αλλά και την καταπολέμηση ενδεχόμενων μικροβίων που καθημερινά χτυπούν την πόρτα μας.