Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν εκθέσουμε το γυμνό σώμα μας στην πιο ζεστή αγκαλιά, εκείνη που σε περιβάλλει μέσα από τις χρυσές του ακτίνες ο ήλιος. O ενδοιασμός μας, όμως, διανθίζεται υπό πολύπλευρες κατευθύνσεις με τον κυριότερο να ψιθυρίζει επίμονα στο αυτί μας υπνενθυμίζοντάς μας τη λευκή μας επιδερμίδα.

Σίγουρα, η διαδικασία μαυρίσματος δεν έχει αποδειχθεί βραχυχρόνια, ενώ ο τύπος επιδερμίδας παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρκειά του.

Παρά την ποικιλία από ακριβά, αλλά και οικονομικά λάδια μαυρίσματος που θα βρεις στην αγορά, γιατί να μην αξιοποιήσεις τα φυσικά υλικά που κρύβονται στην κουζίνα σου και υπόσχονται λεία, λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα;

Η συνταγή που ακολουθεί κατεβάζει το δείκτη δυσκολίας στο μηδέν και έχει ως κύριο συστατικό το καρότο, ένα τρόφιμο-σύμμαχο στη διατήρηση του μαυρίσματος.

Μεγάλη προσοχή όμως: Πριν την εφαρμογή του λαδιού, άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας ακόμα κι αν δεν καίγεσαι ποτέ.

Σπιτικό λάδι μαυρίσματος με καρότο για glowy μαύρισμα

Unsplash

Βάλε στον αποχυμωτή ένα μεγάλο καρότο. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το με μια κούπα ελαιόλαδο και άδειασε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο για να το μεταφέρεις με άνεση.

Το λαδάκι σου θα είναι ξεχωριστό γιατί θα το έχεις δημιουργήσει εσύ με τα πιο αγνά υλικά.