Το dressing με χούμους και ταχίνι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι

Για να βουτήξεις το μαρούλι σου αλλά και το κρεατάκι σου.
Το dressing με χούμους και ταχίνι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι
Unsplash

Το, γεμάτο λαχταριστά καλούδια, τραπέζι σου θα φορέσει τα καλά του και αυτό το Πάσχα, το οποίο, μάλιστα, αναμένεται να είναι ακόμα πιο απολαυστικό υπό τα λιγότερα περιοριστικά μέτρα συγκριτικά με τις τελευταίες χρονιές.

Δίπλα στο γυαλιστερό τσουρέκι στέκονται καμαρωτά τα υπόλοιπα αλμυρά πιάτα που δεν τα χορταίνεις ποτέ. Ποιος είναι, λοιπόν, ο εχθρός του καλού; Το καλύτερο!

Υπάρχει μια πινελιά που ταιριάζει άψογα τόσο με τα κρεατικά όσο και με τα εδέσματα που έχουν ως βάση τους τα λαχανικά, ακόμα και τις σαλάτες.

Ο λόγος για το dressing από χούμους και ταχίνι, το οποίο θα αποτελέσει το μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας, αφού κανείς δε θα περιμένει αυτό το πάντρεμα μιας εκσυγχρονισμένης μορφής των παραδοσιακών του συστατικών.

Θα χρειαστείς

  • 2 κ. σ. ταχίνι
  • 3 κ. σ. χούμους κλασικό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η διαδικασία γνωστή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ειδικό για… βούτηγμα δοχείο.

Μια συνταγή που θα τιμάς όλη τη χρονιά, σε όλες τις ειδικές περιστάσεις και σε όλες τις βραδινές λιγούρες, διότι η ευκολία, οι θρεπτικές αξίες αλλά, κυρίως, η νοστιμιά εγκαινιάζουν έναν καινούργιο γαστρονομικό διάδρομο στο σπίτι σου.