Φτιάχνουμε μαζί το πιο νόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο μπριάμ

Ό,τι πρέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Φτιάχνουμε μαζί το πιο νόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο μπριάμ
YouTube/Petros Syrigos

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για νηστεία και αποτοξίνωση από το κρέας, λίγο πριν τις κραιπάλες του Πάσχα.

Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση ενός νηστίσιμου, μεσημεριάτικου φαγητού, εδώ έχουμε τη συνταγή που ψάχνεις.

Ένα πεντανόστιμο μπριάμ με πολλά λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου και πολλά μυρωδικά, που θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα καταλήξεις να το ετοιμάζεις και εκτός περιόδου νηστείας.

Υλικά

  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (πράσινες και κόκκινες)
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • φρέσκο θυμάρι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κ. σ ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα περνάμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.

Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δενδρολίβανο και το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα (ανάλογα πόσο ξεροψημένα θέλουμε τα λαχανικά μας) μεταξύ 180 και200  βαθμών Κελσίου.