Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, που το ξύρισμα γίνεται και πάλι σχεδόν καθημερινή μας ανάγκη. Αν ανήκεις στις γυναίκες που βάζουν ξυράφι στα πόδια τους, σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει εκείνους τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες που κάνουν το δέρμα μας να μοιάζει άγριο, ταλαιπωρημένο και τραυματισμένο.

Κι όμως, υπάρχει ένα tip που αν ακολουθήσεις, δεν θα έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα με ερεθισμούς και μικροτραυματισμούς.

Ποιο είναι αυτό;

Δοκίμασε να ξυριστείς στο τέλος του ντους και όχι στην αρχή, όπως συνήθιζες. Το ζεστό νερό που θα έχει πέσει στο δέρμα σου, θα μαλακώσει τους πόρους και θα κάνεις τις τρίχες σου να κοπούν πολύ πιο εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το ενοχλητικό γύρισμα της τρίχας και φυσικά τους ερεθισμούς.

Η σωστή διαδικασία ξυρίσματος προκειμένου να γλιτώσεις από τους ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου

Ένα ακόμα χρήσιμο tip είναι η «διαδικασία της πετσέτας». Μετά το ξύρισμα, δηλαδή, να σκουπίσεις με μία μαλακή πετσέτα ταμποναριστά τα πόδια σου. Αν αντίθετα, εφαρμόσεις κρύα κρέμα πάνω στην περιοχή, το κοκκίνισμα είναι δεδομένο. Άφησε την ενυδατική στην άκρη για μισή ώρα και χρησιμοποίησε τη μισή ώρα αργότερα, όταν η περιοχή θα έχει ηρεμήσει πλήρως.

Το peeling μία φορά την εβδομάδα είναι επίσης υποχρεωτικό προκειμένου να να αποφεύγεις όλα εκείνα τα κόκκινα σημάδια μετά το ξύρισμα.