Η άβολη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασής σου για χωρισμό στην απέναντι πλευρά έχει αποδειχθεί μία από τις δυσκολότερες συζητήσεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Πρόκειται για το τελειωτικό αντίο που θα θέσει ένα τέλος σε αυτό που, για το συγκεκριμένο διάστημα, δύο άνθρωποι είχαν χτίσει μεταξύ τους. Εικόνες από το παρελθόν, κοινές εμπειρίες, δυνατά γέλια, δυνατά συναισθήματα, δυνατές αναμνήσεις.

Ωστόσο, όσο προετοιμασμένη κι αν νιώθεις για αυτό που ετοιμάζεσαι να ξεστομίσεις, οι τύψεις και ο φόβος ότι θα πληγώσεις ένα άτομο που αγαπάς και με το οποίο σε δένουν αρκετά σημεία κοινής πορείας πολλαπλασιάζεται, με εσένα να σκέφτεσαι ξανά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εξηγήσεις τη θέση σου.

Αποδεδειγμένα όμως, ένα μόνο χαρακτηριστικό είναι εκείνο που ο άντρας θα εκτιμήσει και θα σεβαστεί, ώστε να συνειδητοποιήσει και εν τέλει να αποδεχθεί την πικρή πραγματικότητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άντρες προτίμησαν  να δουν κατάματα την αλήθεια μέσα από την ειλικρίνεια, σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι η απόκρυψη της οδυνηρής πραγματικότητας θα τους προστατέψει.

Κάπως έτσι, η ζωή προχωράει με λιγότερα, για εκείνους, ερωτηματικά και οι εικασίες που η φαντασία πλάθει δε θα ταλανίζουν το μυαλό τους, αφού η απάντηση βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους.

Μια διαφορά με τις γυναίκες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εθελοτυφλούν προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ακόμα και την υποψία.