Πώς διαχειρίζεσαι τον θυμό σου; Είσαι από τις γυναίκες εκείνες που ξεσπούν την ένταση τους με φωνές ή πνίγεις το συναίσθημά σου και το διαχειρίζεσαι λίγο αργότερα μόνη σου;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Slate Megazine, ανέφερε πως τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δεν ξεσπούν ποτέ την οργή τους με εκρήξεις.

«Το να εκδηλώνεις τον θυμό σου, είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις φωτιά χρησιμοποιώντας βενζίνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας της μελέτης. Όταν φωνάζουμε, θυμώνουμε και αντιδρούμε έντονα, είναι σαν να ανάβουμε μια πυρκαγιά, την οποία τρέφουμε με μανία, χωρίς να καταφέρνουμε να εκτονώσουμε την πίεσή μας και τελικά όλο αυτό να γιγαντώνεται και να έχουμε περισσότερη οργή.

Αντίθετα, όσοι διαθέτουν υψηλό EQ, ακόμα και όταν έχουν ένταση, επιλέγουν να ηρεμήσουν και να εκφραστούν με ηρεμία.

Αντί να ξεσπούν με φωνές, επικεντρώνονται στο γεγονός που τους έκανε να θυμώσουν, αποδέχονται την κατάσταση και την διορθώνουν. Ή τουλάχιστον προσπαθούν να τη διορθώσουν.

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δεν κάνουν ποτέ αυτή την κίνηση όταν θυμώνουν

Πάντως, για να λέμε και την αλήθεια, πέρα από την έρευνα, καμιά φορά μοιάζει πολύ ανακουφιστικό να πεις όλα όσα νιώθεις στο άτομο με το οποίο είσαι θυμωμένη.

Ίσως φέρνει και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις την κάθαρση και την ηρεμία.