2+1 συμπτώματα εγκυμοσύνης που έρχονται λίγο μετά την καθυστέρηση

Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν κανονική περίοδο στις αρχές της εγκυμοσύνης τους.
2+1 συμπτώματα εγκυμοσύνης που έρχονται λίγο μετά την καθυστέρηση
Unsplash

Η παύση της περιόδου δεν είναι το μοναδικό σημάδι που αποτελεί ένδειξη πιθανής εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών, που αντιλήφθηκαν την εγκυμοσύνη τους αρκετά αργότερα, καθώς παρουσίασαν μια «ελαφριά περίοδο», η οποία τις μπέρδεψε και δεν τις έβαλε σε υποψίες.

Παρακάτω θα δεις τα τρία συμπτώματα που σηματοδοτούν την αρχή μιας εγκυμοσύνης και πρέπει να σε κάνουν να τρέξεις στο φαρμακείο για το γνωστό τεστ ή στο μικροβιολογικό κέντρο για β-χοριακή.

Μάθε, δες τα συμπτώματα και άκου το σώμα σου:

Κούραση

Πολλές γυναίκες, από την αρχή της εγκυμοσύνης τους, νιώθουν μια ασυνήθιστη κούραση που οφείλεται στις ορμονικές διαταραχές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα τους. Αυτή η κόπωση που δεν δικαιολογείται από κάποια δραστηριότητα, ή το να αλλάζουν οι συνήθειες ύπνου και να κοιμούνται από πολύ νωρίς, ίσως κάτι σημαίνει.

Η κατάσταση βελτιώνεται με την είσοδο στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όπου όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα.

2+1 συμπτώματα εγκυμοσύνης που έρχονται λίγο μετά την καθυστέρηση

Pexels

Συχνοουρία

Η συχνοουρία είναι ένα από τα πιο κλασικά συμπτώματα εγκυμοσύνης, το οποίο -για όσες το εμφανίζουν- συνεχίζεται μέχρι τον ερχομό του μωρού. Η ενοχλητική συχνοουρία εμφανίζεται περίπου στην έκτη εβδομάδα για ορμονικούς λόγους και κάνει τις εγκύους να σηκώνονται δύο και τρεις φορές μέσα στη νύχτα για τουαλέτα.

Ναυτίες

Υπάρχουν γυναίκες που αντιλήφθηκαν την εγκυμοσύνη τους από μία πρωινή ναυτία και άλλες που δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου από αυτές για εννέα μήνες.

Οι ναυτίες και κυρίως οι πρωινές, είναι ένα από τα πιο κλασικά συμπτώματα που κορυφώνεται την 6η εβδομάδα και σταματά στη 12η.