Σαλάτα με σπαράγγια και λιαστή ντομάτα για τις healthy Δευτέρες μας

Ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί ένα άτακτο Σαββατοκύριακο.
Σαλάτα με σπαράγγια και λιαστή ντομάτα για τις healthy Δευτέρες μας
Unsplash

Το τέλος της Παρασκευής φωνάζει δυνατά στα αυτιά μας «φτου ξελευθερία!» με την ένταση του γραφείου να μένει για λίγο στο συρτάρι, ενώ στην περίπτωση της εργασίας του Σαββατοκύριακου ο φόρτος σε κάνει να χαλαρώνεις ακόμα περισσότερο με φαγητό, κάνοντας ένα δώρο στον κουρασμένο σου εαυτό.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι βόλτες, τα ξενύχτια και οι λιγούρες πάνε πακέτο, με τη Δευτέρα να μας περιμένει επικριτικά στη γωνία. Τότε, που αντιλαμβάνεσαι πως το back to life, back to reality αποκτά υπόσταση και ουσία.

Η σαλάτα αποτελεί τη λύση που σβήνει τις τύψεις μας και, παράλληλα, μας επαναφέρει στις διατροφικές συνήθειες που ευνοούν το νου, το σώμα και την υγεία μας.

Η παρακάτω συνταγή για σαλάτα με σπαράγγια και λιαστή ντομάτα θα φέρει ένα άρωμα Μεσογείου και ευεξίας στο πιάτο, το μπολ ή το τάπερ σου.

Θα χρειαστείς

  •  1 συσκευασία σπαράγγια
  • 5-6 κομμάτια λιαστή ντομάτα
  • 1 χούφτα βραστό καλαμπόκι
  • μαρούλι
  • ρόκα
  • αγγούρι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 καρύδια

Διαδικασία

Αφού πλύνουμε καλά τα σπαράγγια, τους αφαιρούμε τις άκρες και τα ξεφλουδίζουμε στο τελείωμά τους.

Στη συνέχεια, είτε τα βράζουμε για 5 λεπτά, είτε τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και προσθέτουμε και τα σπαράγγια.

Τέλος, προετοιμάζουμε το dressing με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι με το πιπέρι.

Μη ξεχάσεις το crunchy touch που δεν είναι άλλο από το να πασπαλίσεις με τριμμένο καρύδι!