Φτιάχνουμε πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι σκέτο όνειρο

Το πιο ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά σου.
Φτιάχνουμε πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι σκέτο όνειρο
Unsplash

Αν δεν έχεις δοκιμάσει πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι και μέλι, ίσως δεν έχεις γευτεί την πιο υπέροχη εκδοχή της ψητής πατάτας και δεν έχεις χαρίσει το καλύτερο συνοδευτικό στα ψητά κρεατικά σου.

Για την ημέρα του μπάρμπεκιου ή για το κυριακάτικο τραπέζι, η συγκεκριμένη συνταγή θα σε ξετρελάνει.

Και… θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Υλικά

  • 6 πατάτες κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
  • χυμό από τέσσερα πορτοκάλια
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1,5 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ταψί, ενώ προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι και θυμάρι.

Βάζουμε σε ένα βαζάκι τους χυμούς, το μέλι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο, ώστε να γίνει ένα παχύρευστο, ομογενοποιημένο μείγμα.

Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Τέλος, τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.