Στο άκουσμά του και μόνο το χαμόγελο χαράσσεται πάνω στο πρόσωπό μας. Όταν, δε, το μυρίσουμε κι έπειτα το γευτούμε η έκρηξη θετικής ενέργειας δεν αργεί να επέλθει και να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ουράνια.

Ο λόγος για το κακάο, το οποίο σε οποιαδήποτε μορφή του αποτελεί έναν ευχάριστο επισκέπτη που νοστιμίζει τη μέρα μας, αλλά φέρνει μαζί του και ορισμένες θετικές επιδράσεις στην ομορφιά, όπως είναι η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για τις γραμμές, αλλά και η αντιοξειδωτική δράση του.

Η παρακάτω συνταγή για σπιτική μάσκα το «παντρεύει» με ένα ακόμη λαχταριστό και άκρως υγιεινό superfood που βρίσκεται στην κουζίνα μας, το μέλι, το οποίο μεταξύ άλλων αποτελεί δώρο ενυδάτωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας.

Η δυσκολία στη συγκεκριμένη περίπτωση μάσκας έγκειται στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλεις ώστε να μην… την φας, αφού δελεάζει μονομιάς!

Θα χρειαστείς

  • μισό φλιτζάνι κακάο
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση

Το λαχταριστό έδεσμα για το πρόσωπό σου θα είναι έτοιμο μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν σε ένα παχύρρευστο μείγμα μέσα στο μπολ όπου προηγουμένως τα έχεις ανακατέψει.

Η διαδικασία γνωστή. Άπλωσε σε ολόκληρο το πρόσωπο, το οποίο έχεις πλύνει και στεγνώσει καλά, τη μάσκα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και άφησέ τη να δράσει για 20-30 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και πρόσθεσε την ενυδατική σου.

Η απαλή, λεία και λαμπερή υφή θα σε ξετρελάνει!