Του 10λεπτου! Πανεύκολη πατσαβουρόπιτα με μπείκον και τσένταρ

Την επόμενη φορά που θα θέλεις να τσιμπήσεις κάτι γρήγορο αλλά να μυρίζει... μαμά.
Του 10λεπτου! Πανεύκολη πατσαβουρόπιτα με μπείκον και τσένταρ
Pixabay

Οι πίτες αποτελούν αδυναμία η οποία έχει γεννηθεί από τα παιδικά, κιόλας, χρόνια. Τότε που το τραγανό φύλλο σε γέμιζε ψίχουλα από τα μάγουλα ως τα αυτιά, το σπίτι μοσχοβολούσε και η μαμά ή η γιαγιά δημιουργούσαν τα λαχταριστά εδέσματα που έχεις να θυμάσαι μέχρι σήμερα.

Το παραδοσιακό αυτό πιάτο, το οποίο δε λείπει από τα οικογενειακά τραπέζια αλλά και την καθημερινότητα, αφού μπορείς να το απολαύσεις από το πρωί έως το βράδυ, είναι χορταστικό αλλά δε σε βαραίνει και το αγαπούν μικροί και μεγάλοι τώρα ζητά μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σου για την προετοιμασία.

Η παρακάτω συνταγή της πατσαβουρόπιτας με μπέικον και τσένταρ θα σου λύσει τα χέρια όποτε θα πεινάς αλλά θα τρέχεις να προλάβεις…

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια τσένταρ
  • 150 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο

Αν τα υλικά σου φαίνονται απλά, η διαδικασία εκτέλεσης θα μοιάσει με παιχνιδάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά, παράλληλα κόβουμε ακανόνιστα σε μεγάλα κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσέχουμε να μοιραστούν όλα ισόποσα καθώς αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς και… θα γλύφεις τα δάχτυλά σου με γεύση που εκτοξεύει τις αισθήσεις.

Σαν μόλις να το πήρες από το φούρνο της γειτονιάς.