2+1 αγχολυτικές συνήθειες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη λέξη στρες

Διασκέδαση και ψυχική ηρεμία τώρα παντρεύονται με τον πιο λαμπερό... γάμο!
2+1 αγχολυτικές συνήθειες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη λέξη στρες
Unsplash

Η σύγχρονη πραγματικότητα έχει αποδείξει με αμέτρητους τρόπους ότι μπορεί να μετατρέψει ένα χρωματιστό κόσμο γεμάτο συννεφάκια και όνειρα σε ένα γκρίζο κάδρο, το οποίο μας αιχμαλωτίζει την ανάσα μέσα από την ταχύτητα και τις απρόσμενες στροφές.

Σίγουρα, στο τέλος, εκείνος που επιβιώνει είναι κι εκείνος που προσαρμόζεται, ωστόσο, οι καθημερινές δοκιμασίες πολλές φορές δίνουν την αίσθηση ότι τα χτυπήματα σε στρεσάρουν και σε γεμίζουν με ερωτηματικά για το αύριο, γεγονός που εκθειάζει την αβεβαιότητα.

Μη δωρίσεις την αισιοδοξία σου σε κανέναν! Αντιθέτως, προστάτεψέ τη μέσα από τις παρακάτω συνήθειες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί σωτήριες για το έντονο χτυποκάρδι της αδράνειας.

Πέρνα χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Μόνη σου, μιλάς με τον εαυτό σου, μοιράζεσαι μια πλευρά της οπτικής και την υπεραναλύεις, γεγονός που, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μεγαλοποιήσει τις ήδη βεβαρημένες καταστάσεις.

Αντιθέτως, μια βόλτα, ένας καφές ή ένα φαγητό με την οικογένεια ή τους φίλους σου απαλύνει την αγχωτική καθημερινότητα, μοιράζει το βάρος που κουβαλάς και σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τη μικρή σημασία των προβλημάτων σου.

Run baby, Run

Η ώρα για να ξεκινήσεις το τρέξιμο μόλις έφτασε. Κάθε μέρα μπορείς να ξεκλέψεις έστω ένα μισάωρο από τη ρουτίνα σου για να τρέξεις στη γειτονιά παρέα με τη δυναμωτική μουσική στα αυτιά σου, η οποία θα σε παρακινεί να κάνεις ολοένα και περισσότερα χιλιόμετρα. Εκτόνωση και αίσθηση ανάλαφρης σκέψης με έναν τρόπο μαγικό!

2+1 αγχολυτικές συνήθειες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη λέξη στρες

Ο νέος Πικάσο

Η μόδα με τους καμβάδες και τις ασπρόμαυρες, αριθμημένες εικόνες έχει κυριαρχήσει στα περισσότερα σπίτια. Το kit που παραγγέλνεις έρχεται μαζί με τα σύνεργα (μπογιές και πινέλα), ενώ η ακολουθία των αριθμών θέτει το μυαλό σε εγρήγορση.

Διότι δεν είναι απλά ζωγραφική, αλλά αριθμητική και, φυσικά, διακόσμηση, αφού το αποτέλεσμα θα θελήσεις σίγουρα να το κορνιζάρεις καμαρωτή.

Άγχος είπατε; Τι σημαίνει αυτή η λέξη;