Η καριέρα αποτελεί πρωταρχικό και καίριο ζήτημα, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους νέους και όχι μόνο. Δικαίως, άλλωστε, καθώς στον εργασιακό μας χώρο αφιερώνουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, αναζητούμε συνεχώς να τον πλουτίζουμε με νέες εμπειρίες, να αναγνωρίζεται η επιτυχία μας και να καλλιεργούμε τις δεξιότητές μας.

Ωστόσο, η ανέλιξη αυτή είναι διαφορετική ως προς την ουσία που ο καθένας μας την ορίζει. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι συντεταγμένες είναι κοινές ως προς τα σημεία που θα μας θέλουν να γινόμαστε καλύτεροι και να αγγίζουμε τα όνειρα αλλά και τις φιλοδοξίες μας.

Αν και αναγνωρίζουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που αισθανόμαστε ότι βαλτώνουμε, είμαστε παγιδευμένοι σε μια στενόχωρη τρύπα που δε μας αφήνει να τεντώσουμε τα χέρια μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, ενώ, παράλληλα, το ενδιαφέρον με τη διάθεση κλειδώνουν κάθε παράθυρο φωτός.

Σύμφωνα με το Harvard, οι 5 παρακάτω καθημερινές συνήθειες σαμποτάρουν την ίδια μας την επαγγελματική επιτυχία δίχως να το αντιλαμβανόμαστε.

Δεν εκτιμάς σωστά όλα τα skills σου

Όλοι γνωρίζουμε καλά τα δυνατά μας σημεία και κοιτάμε πάντα να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα τα ήδη υπάρχοντα, κουκουλώνοντας αδυναμίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Το να γράφεις γλαφυρά, λόγου χάρη, δε σε κάνει δεινό δημοσιογράφο εάν τα κείμενα δεν είναι παραδοτέα εντός χρονικού πλαισίου. Άρπαξε την πρόκληση και πρόσθεσε νέα αποκτήματα στο οπλοστάσιό σου.

Ομαδικότητα και συνεργασία

Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου αλλά και η λατρεία της διάκρισης σε αποξενώνουν από το ομαδικό πνεύμα, το οποίο πέρα από το να κάνει πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική την καθημερινότητα, θα σου χαρίσει γνώσεις και θα σου λύσει τα χέρια όταν η δουλειά θα μοιραστεί και το φορτίο που σε βαραίνει θα μοιάσει με πούπουλο.

5 καθημερινές συνήθειες που σύμφωνα με το Harvard σαμποτάρουν την επαγγελματική σου επιτυχία

Unsplash

Αυτοπεποίθηση σε άγνωστα μονοπάτια

Το να νιώθεις ικανή και έξυπνη να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει σε γνώριμα εδάφη δε θα σε κάνει να ξεχωρίζεις για πάντα.

Ο χρόνος τρέχει, η κοινωνία προχωράει και εσύ δεν έχεις παρά να προσαρμοστείς στις υπάρχουσες ανάγκες θέτοντας νέα challenges, τα οποία θα σε οδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων τόπων, όπου θα κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα κι ας είναι πολύ φρέσκια για σένα.

Βαρεμάρα mode: ON

Παραδέξου το! Βαριέσαι εύκολα και αυτό αποτελεί φυσιολογικό στοιχείο μιας φλατ ρουτίνας με επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Το λάθος σε αυτήν την περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι επιτρέπεις στη βαρεμάρα και τη στασιμότητα να πάρουν μακριά το κίνητρό σου.

5 καθημερινές συνήθειες που σύμφωνα με το Harvard σαμποτάρουν την επαγγελματική σου επιτυχία

Unsplash

Ανάπτυξε την περιέργεια και τη δημιουργικότητα και θέσε η ίδια στον εαυτό σου νέους στόχους για να μπει και πάλι το αλατοπίπερο στη νοστιμιά της γεύσης σου.

Γυρνάς την πλάτη σε εναλλακτικές λύσεις

Η προσήλωσή σου και η πιστή ακολούθηση των τρόπων που σε έχουν βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση σίγουρα αποτελούν πρακτικές που χρήζουν επανάληψης. Ωστόσο, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που κόβουν δρόμο αποφεύγοντας την κίνηση μιας τεράστιας ουράς.

Λειτούργησε έξυπνα και πάντα μείνε goal-driven για άμεσο επαγγελματικό χαμόγελο.

5 καθημερινές συνήθειες που σύμφωνα με το Harvard σαμποτάρουν την επαγγελματική σου επιτυχία

Unsplash

Θέσε τους δικούς σου κανόνες σε αυτό το παιχνίδι αναρρίχησης.