Βλέμμα, φωνή, χέρια, μάτια… Ποιο χαρακτηριστικό του συντρόφου μας είναι εκείνο που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ακόμα και αν τον έχουμε ξεπεράσει απόλυτα;

Μπορεί να έχουμε μεγαλώσει με το ρητό πως «οι άνδρες ερωτεύονται με τα μάτια και οι γυναίκες με τα αυτιά», ωστόσο η αλήθεια της θύμησης βρίσκεται σε κάποια άλλη αίσθηση.

Η μυρωδιά είναι βάσει ερευνών το μοναδικό στοιχείο ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να μιμηθεί κανένας άλλος, ακόμα και αν φοράει το ίδιο άρωμα ή αν πλένει τα ρούχα του με το ίδιο μαλακτικό με εκείνον.

Έρευνα αποκαλύπτει την πιο καταστροφική συνήθεια για μία σχέση

Ο έρωτας είναι χημεία και ένστικτο που σε βγάζει από το σώμα σου και ζωντανεύει τις αισθήσεις σου. Για αυτόν τον λόγο «πεθαίνουμε» να μυρίζουμε τον σύντροφό μας όταν είμαστε καλά και να χωθούμε στον λαιμό του όταν δεν είμαστε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η επιστήμη δεν μας έχει εξηγήσει ακόμα για ποιο λόγο ακόμα και χρόνια μετά τον χωρισμό, ακόμα και όταν έχει θαμπώσει οποιαδήποτε άλλη ανάμνηση του πρώην συντρόφου μας, η μυρωδιά του δεν ξεθωριάζει ποτέ.

Σα να λέμε, λοιπόν, ότι μπορεί ο πρώην αγαπημένος σου να περάσει από πίσω σου, σε έναν χώρο γεμάτο κόσμο, αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις πως είναι αυτός και είναι κοντά σου.

Δεν γνωρίζουμε αν η μυρωδιά του άλλου μας κάνει να τον ερωτευτούμε στα αλήθεια, ξέρουμε όμως πως αυτό το στοιχείο είναι το μοναδικό που με το πέρασμα του χρόνου θα θυμάσαι με κάθε λεπτομέρεια όταν τον φέρνεις στο μυαλό σου.